Dulceaţă de mere dietetică

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Dulceaţă de mere dietetică

Ingrediente

  • 1 găleată de mere de la ţăranii din Sibiel
  • 1 l de zmeură din congelator
  • 1 cană de mure
  • 1 cană de afine
  • 1 cană de merişoare(fructe de pădure)
  • 5 lamâi(suc)
  • 125 ml de îndulcitor
  • 1 plic de sare de lămâie
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare

Iti pui soţul sa cureţe merele şi tu, doamna mea, le tai felii. Le pui într-o cratiţă de 8-10 litri care încape în cuptorul aragazului. Pui fructele din congelator, aşa îngheţate peste mere, pui sucul de lămâie si indulcitorul. Le pui în cuptor si mai verifici din când în când, amestecând cu simţ de răspundere. Intre timp, lasa serialele alea de la TV, ca sunt „varza’, oricum! Spala vreo 14 borcane de 300-400 ml şi pune-le la uscat, să le ai gata. Acum, cu timpul, nu am urmărit, asta e! Conteaza să fie merele moi. In acel moment crucial, pui mâna pe blender şi scapi de stres facând fructele pastă. Le transferi pe flacăra aragazului şi amesteci vreo 30 de minute. Le pui in borcanele sterilizate in cuptor, adicăfierbinti. Chemi din nou personajul masculin să pună capacele. Aşezi borcanele în cuptor în tava aia de friptură a aragazului şi pui apă caldă acolo. Cu apă rece s-ar putea să crape(nu de ciudă)! Le sterilizezi 30 de minute de când le-ai pus, a doua zi tot atât. Eu sper să stea mai mult, deşi nu ştiu dacă o să pot verifica longevitatea lor, din cauză că se mănâncă allegro ma non tropo! Dacă mai iei şi bilet de autobuz să le trimiţi la facultăţi, nu vor atinge vârste matusalemice.

Sper că v-aţi prins că amestecul ăsta e făcut pentru diabeticii actuali şi pentru cei care nu vor să intre în rândurile lor!

S-auzim de bine!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise