autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Dulceaţă de mere dietetică

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
1 găleată de mere de la ţăranii din Sibiel, 1 l de zmeură din congelator, 1 cană de mure, 1 cană de afine, 1 cană de merişoare(fructe de pădure), 5 lamâi(suc), 125 ml de îndulcitor, 1 plic de sare de lămâie, 1 linguriţă de scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Iti pui soţul sa cureţe merele şi tu, doamna mea, le tai felii. Le pui într-o cratiţă de 8-10 litri care încape în cuptorul aragazului. Pui fructele din congelator, aşa îngheţate peste mere, pui sucul de lămâie si indulcitorul. Le pui în cuptor si mai verifici din când în când, amestecând cu simţ de răspundere. Intre timp, lasa serialele alea de la TV, ca sunt „varza’, oricum! Spala vreo 14 borcane de 300-400 ml şi pune-le la uscat, să le ai gata. Acum, cu timpul, nu am urmărit, asta e! Conteaza să fie merele moi. In acel moment crucial, pui mâna pe blender şi scapi de stres facând fructele pastă. Le transferi pe flacăra aragazului şi amesteci vreo 30 de minute. Le pui in borcanele sterilizate in cuptor, adicăfierbinti. Chemi din nou personajul masculin să pună capacele. Aşezi borcanele în cuptor în tava aia de friptură a aragazului şi pui apă caldă acolo. Cu apă rece s-ar putea să crape(nu de ciudă)! Le sterilizezi 30 de minute de când le-ai pus, a doua zi tot atât. Eu sper să stea mai mult, deşi nu ştiu dacă o să pot verifica longevitatea lor, din cauză că se mănâncă allegro ma non tropo! Dacă mai iei şi bilet de autobuz să le trimiţi la facultăţi, nu vor atinge vârste matusalemice.
Sper că v-aţi prins că amestecul ăsta e făcut pentru diabeticii actuali şi pentru cei care nu vor să intre în rândurile lor!
S-auzim de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de mere dietetică" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clătite cu dulceaţă de cireşe

Clătite cu dulceaţă de cireşe

Poate-mi fac timp data viitoare să postez şi o reţetă clasică de clătite. Eu o fac pe aceea

5 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Clatite cu cirese si sos de ciocolata

Se amesteca faina cu zaharul intr-un bol si se face o adancitura in mijloc. Se dau oul, laptele semidegresat

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    buna,ft buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Da buna mai trebue sa fie dulceata asta...atatea amestecuri de fructe . Felicitari ! ai votul meu, iar eu am salvat reteata ta .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Mulţumesc de flori, chiar şi de piatră sau, mai ales, de ele! De te-ar auzi soţul meu... Să aveţi simţul umorului, că doar el ne mai salvează de mediocritate. La mulţi ani, Caragiale! Ia o dulceaţă, dar nu în şoşoni! Adelina DF

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Draga Adelina, esti tare!Super femeie! Bravo! Ai toata admiratia mea.Aceasta reteta merita salvata in toate cartile de bucate. M-ai distrat copios.Este un mod inedit de a descrie o reteta. Inca o data felicitari! Mi-a placut totul, de la cap la coada!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      foarte bun..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Tentanta si apetisanta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 găleată de mere de la ţăranii din Sibiel
  • 1 l de zmeură din congelator
  • 1 cană de mure
  • 1 cană de afine
  • 1 cană de merişoare(fructe de pădure)
  • 5 lamâi(suc)
  • 125 ml de îndulcitor
  • 1 plic de sare de lămâie
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

81 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

vera (Chef de cuisine)

buna,ft buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu fulgi de ciocolata si glazura