autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Dulciuri diverse

Dulceaţă de mere dietetică

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
1 găleată de mere de la ţăranii din Sibiel, 1 l de zmeură din congelator, 1 cană de mure, 1 cană de afine, 1 cană de merişoare(fructe de pădure), 5 lamâi(suc), 125 ml de îndulcitor, 1 plic de sare de lămâie, 1 linguriţă de scorţişoară

Dificultate: Redusa Timp: 2h 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Iti pui soţul sa cureţe merele şi tu, doamna mea, le tai felii. Le pui într-o cratiţă de 8-10 litri care încape în cuptorul aragazului. Pui fructele din congelator, aşa îngheţate peste mere, pui sucul de lămâie si indulcitorul. Le pui în cuptor si mai verifici din când în când, amestecând cu simţ de răspundere. Intre timp, lasa serialele alea de la TV, ca sunt „varza’, oricum! Spala vreo 14 borcane de 300-400 ml şi pune-le la uscat, să le ai gata. Acum, cu timpul, nu am urmărit, asta e! Conteaza să fie merele moi. In acel moment crucial, pui mâna pe blender şi scapi de stres facând fructele pastă. Le transferi pe flacăra aragazului şi amesteci vreo 30 de minute. Le pui in borcanele sterilizate in cuptor, adicăfierbinti. Chemi din nou personajul masculin să pună capacele. Aşezi borcanele în cuptor în tava aia de friptură a aragazului şi pui apă caldă acolo. Cu apă rece s-ar putea să crape(nu de ciudă)! Le sterilizezi 30 de minute de când le-ai pus, a doua zi tot atât. Eu sper să stea mai mult, deşi nu ştiu dacă o să pot verifica longevitatea lor, din cauză că se mănâncă allegro ma non tropo! Dacă mai iei şi bilet de autobuz să le trimiţi la facultăţi, nu vor atinge vârste matusalemice.
Sper că v-aţi prins că amestecul ăsta e făcut pentru diabeticii actuali şi pentru cei care nu vor să intre în rândurile lor!
S-auzim de bine!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de mere dietetică" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Eclere cu crema de ciocolata

Eclere cu crema de ciocolata

Aluatul: Intr-o cratita punem apa si uleiul. Le punem pe foc, iar cand da in clocot turnam toata

3 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pere grizate

Tarta cu pere grizate

Pentru aluat, asa cum v-am tot povestit, eu folosesc intotdeauna robotul de bucatarie dar aluatul

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

    buna,ft buna!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 27 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Da buna mai trebue sa fie dulceata asta...atatea amestecuri de fructe . Felicitari ! ai votul meu, iar eu am salvat reteata ta .

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Mulţumesc de flori, chiar şi de piatră sau, mai ales, de ele! De te-ar auzi soţul meu... Să aveţi simţul umorului, că doar el ne mai salvează de mediocritate. La mulţi ani, Caragiale! Ia o dulceaţă, dar nu în şoşoni! Adelina DF

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      Draga Adelina, esti tare!Super femeie! Bravo! Ai toata admiratia mea.Aceasta reteta merita salvata in toate cartile de bucate. M-ai distrat copios.Este un mod inedit de a descrie o reteta. Inca o data felicitari! Mi-a placut totul, de la cap la coada!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      foarte bun..

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Tentanta si apetisanta...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 găleată de mere de la ţăranii din Sibiel
  • 1 l de zmeură din congelator
  • 1 cană de mure
  • 1 cană de afine
  • 1 cană de merişoare(fructe de pădure)
  • 5 lamâi(suc)
  • 125 ml de îndulcitor
  • 1 plic de sare de lămâie
  • 1 linguriţă de scorţişoară

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

vera (Chef de cuisine)

buna,ft buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Micile vrajitoare Micile vrajitoare

Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu ciocolata si banane Clatite cu ciocolata si banane

Punem toate ingredientele intr-un bol si le batem cu telul, adăugând faina treptat pana devine o smantana subtire. Luam cu polonicul

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rulada cu nuca de cocos
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide