autor:

» » Conserve si muraturi

Dulceaţă de piersici şi pepene galben

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2009

Ingrediente
Pentru 6 bocane de 1/4 de kg.: 600 g. miey de piersici coapte, 400 g. miez de pepene galben copt, 500 g. zahăr special pentru dulceaţă - Gelierzucker, 30 g. suc de lămâie, coajă rasă de la o lămâie.

Dificultate: Redusa Timp: 12h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se taie bucăţele mici miezul de piersică şi de pepene. Se adaugă zahărul şi se lasă să stea câteva ore sau până dimineaţa, ca să se pătrundă. Se amestecă cu coaja de lămâie şi cu sucul. Se lasă să dea în clocot la foc puternic, se mai fierbe apoi încă 3 minute pe foc mijlociu, amestecând continuu. Se spumează şi se toarnă imediat în borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de piersici şi pepene galben" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci

Dulceata cu pepene galben , piersici , afine si nuci

Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul

4 voturi    0 comentarii
6h 30 min
Slow Cooking
Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici. Piersicile le-am spalat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

12h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 6 bocane de 1/4 de kg.: 600 g. miey de piersici coapte
  • 400 g. miez de pepene galben copt
  • 500 g. zahăr special pentru dulceaţă - Gelierzucker
  • 30 g. suc de lămâie
  • coajă rasă de la o lămâie.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacuscă gustoasă