autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceaţă de rabarbăr şi căpşuni

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente (pentru 3 borcane de 1/2 kg.): 25 g. ghimbir proaspăt, 30 g. miere de albine, 700 g.rabarbăr, 300 g. căpşuni, 40 ml. lichior de mentă 500 g. zahăr special pentru dulceaţă Gelierzucker.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ghimbirul de coajă şi se taie cubuleţe, se încălzeşte puţin împreună cu mierea, apoi se lasă să se pătrundă. Se îndepărtează aţele rabarbărului, şi se spală căpşunile. Rabarbărul se taie felii, iar căpşunile bucăţele. Se amestecă fructele cu lichiorul de mentă şi cu ghimbirul cu miere, se adaugă zahărul. Se pune la foc mare şi se amestecă într-una până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă încet încă 3 minute, amestecând mai departe. Se toarnă în borcane închise emertic, se răstoarnă cu gura în jos, se lasă 15 minute, apoi se întorc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de rabarbăr şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca mixta

Zacusca mixta

Vinetele se coc, se curata si se pun pe o planseta inclinata, la scurs. Gogosarii si ardeii grasi,

8 voturi    3 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Tocana de legume pt iarna

Tocana de legume pt iarna

Se curata morcovii, se spala se pun la fiert in apa cam 20-25 minute. Intre timp fierbeti orezul

47 voturi    9 comentarii
4h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 3 borcane de 1/2 kg.): 25 g. ghimbir proaspăt
  • 30 g. miere de albine
  • 700 g.rabarbăr
  • 300 g. căpşuni
  • 40 ml. lichior de mentă 500 g. zahăr special pentru dulceaţă Gelierzucker.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - FASOLE VERDE PASTAI