autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceaţă de rabarbăr şi căpşuni

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente (pentru 3 borcane de 1/2 kg.): 25 g. ghimbir proaspăt, 30 g. miere de albine, 700 g.rabarbăr, 300 g. căpşuni, 40 ml. lichior de mentă 500 g. zahăr special pentru dulceaţă Gelierzucker.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ghimbirul de coajă şi se taie cubuleţe, se încălzeşte puţin împreună cu mierea, apoi se lasă să se pătrundă. Se îndepărtează aţele rabarbărului, şi se spală căpşunile. Rabarbărul se taie felii, iar căpşunile bucăţele. Se amestecă fructele cu lichiorul de mentă şi cu ghimbirul cu miere, se adaugă zahărul. Se pune la foc mare şi se amestecă într-una până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă încet încă 3 minute, amestecând mai departe. Se toarnă în borcane închise emertic, se răstoarnă cu gura în jos, se lasă 15 minute, apoi se întorc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de rabarbăr şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe

Fasolea se alege, se spala si se pune la fiert pana cand scade si bobul este moale. Ceapa se curata

2 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Ardei capia pentru ciobite si tocanite

Ardei capia pentru ciobite si tocanite

Se spala se sterg si apoi ii vom taia si curata de cotoare.Se curata bine de acele seminte, dupa

12 voturi    7 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 3 borcane de 1/2 kg.): 25 g. ghimbir proaspăt
  • 30 g. miere de albine
  • 700 g.rabarbăr
  • 300 g. căpşuni
  • 40 ml. lichior de mentă 500 g. zahăr special pentru dulceaţă Gelierzucker.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Gogosari in otet