autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceaţă de rabarbăr şi căpşuni

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 decembrie 2009

Ingrediente
Ingrediente (pentru 3 borcane de 1/2 kg.): 25 g. ghimbir proaspăt, 30 g. miere de albine, 700 g.rabarbăr, 300 g. căpşuni, 40 ml. lichior de mentă 500 g. zahăr special pentru dulceaţă Gelierzucker.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curăţă ghimbirul de coajă şi se taie cubuleţe, se încălzeşte puţin împreună cu mierea, apoi se lasă să se pătrundă. Se îndepărtează aţele rabarbărului, şi se spală căpşunile. Rabarbărul se taie felii, iar căpşunile bucăţele. Se amestecă fructele cu lichiorul de mentă şi cu ghimbirul cu miere, se adaugă zahărul. Se pune la foc mare şi se amestecă într-una până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă încet încă 3 minute, amestecând mai departe. Se toarnă în borcane închise emertic, se răstoarnă cu gura în jos, se lasă 15 minute, apoi se întorc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de rabarbăr şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta

4 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
GEM DE CAISE

GEM DE CAISE

Caisele se spala,se scot simburii,se cintaresc. Se pune zaharul peste caise(in cratita in care facem

4 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 3 borcane de 1/2 kg.): 25 g. ghimbir proaspăt
  • 30 g. miere de albine
  • 700 g.rabarbăr
  • 300 g. căpşuni
  • 40 ml. lichior de mentă 500 g. zahăr special pentru dulceaţă Gelierzucker.

Raporteaza reteta

constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DULCEATA DE VISINE