autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Dulceata aromata din coji de lubenita

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 septembrie 2011

Ingrediente
1,5 kg coji de lubenita(maruntite), 300ml otet, 2L apa, 1 lamaie, 1kg zahar, 500ml apa, Vanilie/la alegere, 1 baton scortisoara/ la alegere, 1 lingurita esenta portocala/ la alegere

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Curatam coaja de lubenita de partea verde, o taiem felii subtiri si o maruntim (vezi poze). Eu le-am strans intr-o caserola si le-am pastrat la frigider pana am ajuns la 1,5kg, pt o portie.
Punem intr-o oala apa cu otetul, adaugam cojile maruntite si lasam la fiert 60’, apoi le trecem pe sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Dupa ce sant bine scurse (le mai apasam noi putin pentru a-si elimina excesul de apa), le cantarim si functie de greutatea lor pregatim siropul (ex. la 500g coji fierte, pregatim siropul din 500g zahar si 250g apa).
Punem apa si zaharul la fiert, lasam putin sa se lege, adaugam zeama de lamaie, esenta (vanilie ori portocala sau un baton de scortisoara) si cojile de lubenita. Lasam sa fiarba pana este suficient de legata dulceata. Eu am fiert-o aprox. 80’. Intre timp sterilizam 4 borcanele de 375g .
Dulceata fierbinte o punem in borcane , dupa care le asezam in paturi pana a doua zi cand le stergem, etichetam si desigur le depozitam in camara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din coji de lubenita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - CONOPIDA SI BROCCOLI

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - CONOPIDA SI BROCCOLI

Congeland legumele avem avantajul ca le putem pregati mult mai repede si avem tot timpul anului legume

18 voturi    12 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pastai la borcane pentru iarna

Pastai la borcane pentru iarna

Pastaile le curatam capetele si le spalam bine. Intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf

31 voturi    24 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    helena maderer (Bucatar) , 26 iulie 2017

    am sa o incerc si eu arata fff bine

  • Fara foto

    Anca Cristina Barbieru , 01 septembrie 2014

    Nu ramane gustul de otet in coaja pepenelului?

  • Fara foto

    Antoche Elena Ioana , 31 august 2014

    Multumesc mult pt. reteta, n-am mai mancat de cand am fost mica .

    • Fara foto

      miu maria , 18 iulie 2013

      Eu fac aceasta reteta de foarte multi ani si imi reuseste de fiecare data foarte bine ,si foarte gustoasa Multumim !!!!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2011

      Draga Corina, otetul are proprietatea de a pastra bucatile de fruct asa intregi cum le-am taiat. Oricum acesta se arunca si cojile se trec dupa aceia, sub jet de apa rece...asa ca nu se v-a simti apsolut deloc. Sper ca te-am lamurit si daca mai ai intrebari ? te rog sa mi le adresezi si-ti voi raspunde. O saptamana frumosa ! Pupici.

    • corina

      corina (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2011

      NU AM FACUT NICIODATA, DAR DE CE SE PUNE OTET ???

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg coji de lubenita(maruntite)
  • 300ml otet
  • 2L apa
  • 1 lamaie
  • 1kg zahar
  • 500ml apa
  • Vanilie/la alegere
  • 1 baton scortisoara/ la alegere
  • 1 lingurita esenta portocala/ la alegere

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

helena maderer (Bucatar)

am sa o incerc si eu arata fff bine

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de visine