autor:

Lia Maria

» » , Conserve si muraturi, Retete vegetariene

Dulceata aromata din prune bistrite

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Ingrediente
5kg prune bistrite, 1kg zahar, 3 lingurite esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau len tocam cu robotul de bucatarie.
Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.
Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vre-o trei ceasuri bune  deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasu-lui.
Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazu-lui), borcanele cu capace.
Cand dulceata ajunge la densitatea dorita, adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc.
Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac. Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.
Le etichetam si le asezam in camara.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din prune bistrite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Budinca de tapioca cu ananas

Budinca de tapioca cu ananas

Se pune la fiert tapioca impreuna cu laptele, la foc foarte mic si se amesteca din cand in cand.

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Plăcinte, plăcinţele

Plăcinte, plăcinţele

Se amestecă drojdia cu zahărul, puţină apă călduţă şi făină. Când a crescut se amestecă

8 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Petrescu , 01 octombrie 2013

    gustoasa!

  • Fara foto

    Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

  • Fara foto

    Cornelia Rus , 25 septembrie 2013

    pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

    • Fara foto

      Crystyana Lazar , 09 septembrie 2013

      super.

    • Fara foto

      Silvia Marcu , 09 septembrie 2013

      Dulceaţă este un sirop în care există fructele relativ întregi! Reţeta aceasta este de gem/magiun, adicăun fel de pastă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5kg prune bistrite
  • 1kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Cornelia_Rus (Chef de cuisine)

pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mix de fasole batuta Mix de fasole batuta

Fasolea curatata, spalata, se pune la fiert in doua vase separat, iar cand incepe sa fiarba, se adauga in fiecare vas cate o lingurita

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Delicii de post de la bloggeri
Pere posate in visinata Pere posate in visinata

Intr-o tigaie se pune la caramelizat zaharul, dupa ce s-a topit, se pune untul si imediat marul taiat cubulete mici. Se lasa 5 minute

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Mancare de naut