autor:

Lia Maria

» » , Conserve si muraturi, Retete vegetariene

Dulceata aromata din prune bistrite

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Ingrediente
5kg prune bistrite, 1kg zahar, 3 lingurite esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau len tocam cu robotul de bucatarie.
Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.
Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vre-o trei ceasuri bune  deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasu-lui.
Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazu-lui), borcanele cu capace.
Cand dulceata ajunge la densitatea dorita, adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc.
Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac. Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.
Le etichetam si le asezam in camara.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din prune bistrite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Snitele de soia

Snitele de soia

Se pune soia la inmuiat in apa calda cu baza pt mancare si cu busuioc, se lasa vre-o 2 ore sa se

18 voturi    5 comentarii
3h
Retete vegetariene
Corabioare cu avocado

Corabioare cu avocado

Tai avocado spalat in doua, scoti samburele. Cu o lingurita scoti miezul.Pasezi miezul, storci

39 voturi    16 comentarii
15 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Petrescu , 01 octombrie 2013

    gustoasa!

  • Fara foto

    Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

  • Fara foto

    Cornelia Rus , 25 septembrie 2013

    pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

    • Fara foto

      Crystyana Lazar , 09 septembrie 2013

      super.

    • Fara foto

      Silvia Marcu , 09 septembrie 2013

      Dulceaţă este un sirop în care există fructele relativ întregi! Reţeta aceasta este de gem/magiun, adicăun fel de pastă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5kg prune bistrite
  • 1kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Cornelia_Rus (Chef de cuisine)

pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Mancare de praz cu masline