autor:

Lia Maria

» » , Conserve si muraturi, Retete vegetariene

Dulceata aromata din prune bistrite

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 septembrie 2013

Ingrediente
5kg prune bistrite, 1kg zahar, 3 lingurite esenta de rom

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Spalam prunele si le indepartam samburii. Trecem prunele prin masina de carne sau len tocam cu robotul de bucatarie.
Pregatim o cratita/oala mare, preferabila din tuci ( asa ca a mea sau alt model, nu conteaza ), adaugam pasta macinata de prune si zaharul.
Dam cratita pe flacara si amestecam destul de des si asta vreme de vre-o trei ceasuri bune  deoarece pe masura ce dulceata se ingroasa, tinde sa se prinda de fundul vasu-lui.
Intre timp spalam si uscam (in cuptorul aragazu-lui), borcanele cu capace.
Cand dulceata ajunge la densitatea dorita, adaugam esenta, amestecam bine, apoi ne imbatam cu mirosul ce-l emana amestecul mai lasam sa bolboroseasca de cateva ori si luam de pe foc.
Umplem recipientele , pe care le-am asezat intr-o tava cu putina apa, asta sa nu plesneasca de la caldura dulcetii, apoi punem capacele, infiletam si asezam borcanele pentru aprox. 5’ cu capul in jos, adica pe capac. Apoi le intoarcem si le lasam asa pana se racesc.
Le etichetam si le asezam in camara.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata aromata din prune bistrite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Tarta de cartofi cu branza

Tarta de cartofi cu branza

Folosind o razatoare speciala se feliaza cartofii si ceapa. Unge forma cu foarte putin ulei de

10 voturi    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Pachetele cu spanac

Pachetele cu spanac

Se face coca din oua, faina si sare ca pentru taietei, se intinde (nu foarte subtire). Separat se

5 voturi    7 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Petrescu , 01 octombrie 2013

    gustoasa!

  • Fara foto

    Cornelia_Rus (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

  • Fara foto

    Cornelia Rus , 25 septembrie 2013

    pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

    • Fara foto

      Crystyana Lazar , 09 septembrie 2013

      super.

    • Fara foto

      Silvia Marcu , 09 septembrie 2013

      Dulceaţă este un sirop în care există fructele relativ întregi! Reţeta aceasta este de gem/magiun, adicăun fel de pastă!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 5kg prune bistrite
  • 1kg zahar
  • 3 lingurite esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Cornelia_Rus (Chef de cuisine)

pare simpla si cu miez de nuca cred k e mai buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Prazul și ceapa se curăță, apoi se taie rondele și se pun la călit în puțin ulei și apă. Apoi se adaugă ardeiul kapia

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii de post de la bloggeri
Sarmale de post Sarmale de post

Ingrediente compozitie: Nuca si caju-ul se rup grosier si se pun la hidratat de dimineata sau cu cel putin o ora inainte de a incepe

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste cu tofu, andive, germeni mix de mustar, gulie, rapita, iaurt de caju si parmezan vegan