Dulceata de caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de caise

Ingrediente

  •  Pentru 10 borcane:
  • - 3 kg de caise fără sâmburi
  • - 3 kg de zahăr
  • - 750 ml de apă
  • - 2 păstăi de vanilie

Mod de preparare

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia tăiată în doua o noapte.

A doua zi, scurgeţi siropul lăsat. Adăugaţi apa şi lăsati să dea în clocot 2 minute, de când incepe să clocotească.

Aruncaţi fructele în sirop, faceţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă 30 min cu clocote mici. Adunaţi spuma şi amestecaţi, zdrobind puţin fructele.

Testaţi consistenţa dulceţii vărsând o picătură pe o farfurie. Dacă stă când ţinem farfuria vertical, e gata. Se scoate vanilia şi se pune în borcane.1

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise