autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
 Pentru 10 borcane:, , - 3 kg de caise fără sâmburi, - 3 kg de zahăr, - 750 ml de apă, - 2 păstăi de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia tăiată în doua o noapte.
A doua zi, scurgeţi siropul lăsat. Adăugaţi apa şi lăsati să dea în clocot 2 minute, de când incepe să clocotească.
Aruncaţi fructele în sirop, faceţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă 30 min cu clocote mici. Adunaţi spuma şi amestecaţi, zdrobind puţin fructele.
Testaţi consistenţa dulceţii vărsând o picătură pe o farfurie. Dacă stă când ţinem farfuria vertical, e gata. Se scoate vanilia şi se pune în borcane.1
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Clatite cu dulceata de caise

Clatite cu dulceata de caise

Se mixeaza ouale bine impreuna cu zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie. Se dizolva bicarbonatul

3 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Caisele se spala , se desfac in doua si se arunca samburii . Se pun intr-un castron incapator , se

5 voturi    4 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ce mult imi place!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    Foarte aromata, dulceata mea preferata!*****

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Foarte bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O minunatie acest gem !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Este o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  •  Pentru 10 borcane:
  • - 3 kg de caise fără sâmburi
  • - 3 kg de zahăr
  • - 750 ml de apă
  • - 2 păstăi de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

90 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

Ce mult imi place!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)