autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
 Pentru 10 borcane:, , - 3 kg de caise fără sâmburi, - 3 kg de zahăr, - 750 ml de apă, - 2 păstăi de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia tăiată în doua o noapte.
A doua zi, scurgeţi siropul lăsat. Adăugaţi apa şi lăsati să dea în clocot 2 minute, de când incepe să clocotească.
Aruncaţi fructele în sirop, faceţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă 30 min cu clocote mici. Adunaţi spuma şi amestecaţi, zdrobind puţin fructele.
Testaţi consistenţa dulceţii vărsând o picătură pe o farfurie. Dacă stă când ţinem farfuria vertical, e gata. Se scoate vanilia şi se pune în borcane.1
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita. Se scot simburii si se taie caisele in bucati

9 voturi    6 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Clatite cu dulceata de caise si inghetata

Clatite cu dulceata de caise si inghetata

intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie,

1 vot    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ce mult imi place!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    Foarte aromata, dulceata mea preferata!*****

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Foarte bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O minunatie acest gem !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Este o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  •  Pentru 10 borcane:
  • - 3 kg de caise fără sâmburi
  • - 3 kg de zahăr
  • - 750 ml de apă
  • - 2 păstăi de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

Ce mult imi place!!

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati, cu conopida si gogosari