autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iulie 2009

Ingrediente
 Pentru 10 borcane:, , - 3 kg de caise fără sâmburi, - 3 kg de zahăr, - 750 ml de apă, - 2 păstăi de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia tăiată în doua o noapte.
A doua zi, scurgeţi siropul lăsat. Adăugaţi apa şi lăsati să dea în clocot 2 minute, de când incepe să clocotească.
Aruncaţi fructele în sirop, faceţi focul mai mic şi lăsaţi să fiarbă 30 min cu clocote mici. Adunaţi spuma şi amestecaţi, zdrobind puţin fructele.
Testaţi consistenţa dulceţii vărsând o picătură pe o farfurie. Dacă stă când ţinem farfuria vertical, e gata. Se scoate vanilia şi se pune în borcane.1
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Tort pufos cu crema si dulceata de caise

Tort pufos cu crema si dulceata de caise

amestecam ouale intregi cu putina sare fina,adaugam zaharul,mixam totul bine,incorporam iaurtul,uleiul

8 voturi    10 comentarii
45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

    Ce mult imi place!!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 august 2011

    Foarte aromata, dulceata mea preferata!*****

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

    Foarte bun!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      O minunatie acest gem !!!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      Delicioasa

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

      Este o bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  •  Pentru 10 borcane:
  • - 3 kg de caise fără sâmburi
  • - 3 kg de zahăr
  • - 750 ml de apă
  • - 2 păstăi de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

91 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Alexandrina (Chef de cuisine)

Ce mult imi place!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Zarzavat pentru iarna