autor:

mirey

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi

Autor: mirey (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirey (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 iunie 2009

Ingrediente
110-120 nuci, 1 kg de zahar, 1 l de apa, 1 lamaie, 3 borcane de 400 g, sare de lamaie.

Dificultate: Medie Timp: 1h

40 voturi

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie. Se schimba apa de 2-3 ori pana a doua zi. La 3 litri de apa, un pliculet de sare de lamaie.



Se face siropul din apa si zahar, se lasa sa se lege un pic, se adauga nucile, iar dupa primul clocot, se adauga si lamaia taiata felii. Se fierbe pana se leaga si se pune fierbinte in borcane. Se lasa borcanele pe capac, 15-20 de minute, dupa care se intorc. Ies 3 borcane de 400g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Desi de mai bine de o saptamana ma omor cu zugravitul si cu aranjatul dupa zugravit, saptamana trecuta l-am trimis pe sotul meu la piata si surpriza, a mai gasit nuci verzi. Am pregatit dulceata dupa vreo doua zile dupa ce sotul a curatat nucile.(s-a facut pe maini ca naiba)Le-am pusin apa rece si le-am mai schimbat apa din cand in cand. Ieri am fiert dulceata. A iesit o nebunie! Multumesc, Mirey, pentru reteta.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mari , 18 iunie 2017

    Bună. Va rog sa mă ajutați ca nu înțeleg de ce nu-mi iese siropul un pic mai gros, este cam lichid. Nu înțeleg unde greșesc.

  • Fara foto

    Florica Dragomir , 12 iunie 2014

    Foarte buna......

  • Fara foto

    Sorina Vulpe , 21 iunie 2013

    ffffff BUNA.....

    • Fara foto

      Filimon Lidia , 17 iunie 2013

      chiar acuma am s-o fac,, si va spun cum a iesit.

    • Fara foto

      Andra Boariu , 06 iunie 2013

      Foarte buna......

    • Fara foto

      Talasman Valerica , 06 iunie 2013

      am facut dulceata de nuci e un deliciu.

    • Fara foto

      Flori Crina , 26 mai 2013

      ..

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Este o bunatate!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      O bunatate !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Multumesc Flori!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2009

      Tsre gospodina esti Mirey.De toate ai facut!Bravo!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 15 august 2009

      Reteta ta e mai usoara de facut.Stiam ca nucile ptr. dulceata se pun in var si mie mi se pare cam ciudat.Asa cum ai procedat e mai bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Nucile se culeg intre 10-15 iunie.

    • Fara foto

      gabi , 10 august 2009

      Buna, as vrea sa incerc si eu dar nu stiu cind sunt bune nucile pt. dulceata, cind se culeg, cred ca este un moment anume, nu scrie in nici o reteta, sunt bune daca a inceput sa se formeze coaja?

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 august 2009

      Eu am intarziat cu comentariul si totusi..... Este dulceata care-mi place cel mai mult.Aveam parca o reteta dar nu stiu in ce perioada se culeg nucile pentru dulceata? Acum am vazu cam cum trebuie sa arate. Felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Arata grozav...Felicitari

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Felicitari! nu mai pot de pofta. Nu am mancat dulceata de uci verzi din copilarie. Cum ajung la tine in vizita?Poate faem schimbde dulceturi.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Super reteta si prezentarea la fel,felicitari.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

      Este delicioasa! anul acesta am ratat ocazia, dar anul urmator sigur nu o voi rata pentru ca am salvat-o. Am avt ocazia sa fac si nu am avut curaj. Imi place foarte mult si reteta ta nu mi se pare f.greu de facut.Voi incerca.

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Este greu sa cureti atatea nuci, dar gustul delicios ne rasplateste munca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

40 voturi

Ingrediente

  • 110-120 nuci
  • 1 kg de zahar
  • 1 l de apa
  • 1 lamaie
  • 3 borcane de 400 g
  • sare de lamaie.

Raporteaza reteta

Retete
de mirey
Tort select

Tort select

Blat: se bat separat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, nuca, faina, esenta si praful

8 voturi    12 comentarii
2h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

blatul:se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa si praful de copt .Blatul

1 vot    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
MUSACA DIN PIEPT DE PUI  CU LEUSTEAN

MUSACA DIN PIEPT DE PUI CU LEUSTEAN

Cartofii cruzi se taie rondele si se pun in forma unsa cu unt.Peste ei se presara delikat.Ceapa calita

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne

Mari

Bună. Va rog sa mă ajutați ca nu înțeleg de ce nu-mi iese siropul un pic mai gros, este cam lichid. Nu înțeleg unde greșesc.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Gem de mere