Dulceata de ardei iute

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de ardei iute

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute rosu
  • 1 kg zahar
  • 1 l otet de 9 grade

Mod de preparare

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga.

Ardeii se spala si se lasa la zvantat.

"Operatia" de curatare si taierea ardeilor o facem cu manusi chirurgicale. :)

Indepartam cotorul, nervurile partial si semintele.

Taiem ardeii cubulete mici si ii adaugam in siropul de zahar si otet.

Lasam sa fiarba impreuna aproximativ 40 minute pana ce compozitia ajunge la consistenta dorita.

Dulceata o punem fierbinte in borcanele sterizate pe care le inchidem cu capace. Le asezam cu gura-n jos unde vor sta pana a doua zi, acoperite cu un prosop mai gros. Se depoziteaza in camara.

Un amestec de gusturi, de dulce-acrisor-picant , excelenta in combinatie cu friptura si tare buna la condimentarea mancarii

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure