autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

DULCEATA DE CAISE

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
1 kg zahar, 0,75 l apa, 25-26 caise coapte si tari, zeama de la o jumatete lamaie

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata caisele de coaja si de samburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece. Se pun pe un servet perfect curat si se scot simburii.

Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa. In acest timp se pune la fiert zaharul cu apa si zeama de lamiie, pana se leaga bine.

Cand zaharul este aproape legat se adauga caisele si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic pina se leaga bine, apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasand astfel pina a doua zi.

Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.
Daca ti-a placut reteta noastra "DULCEATA DE CAISE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Craciun
Dulceata de caise (reteta clasica)

Dulceata de caise (reteta clasica)

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam

60 voturi    27 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 0,75 l apa
  • 25-26 caise coapte si tari
  • zeama de la o jumatete lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
TORT DE PORTOCALE

TORT DE PORTOCALE

Blatul 1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul

10 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu cocos si susan