autor:

» » Dulciuri diverse

dulceata de caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte, 1 kg zahar, 3 pahare apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi, se taie in jumatate daca sunt prea mari si se lasa la scurs.Din apa si zahar se face un sirop bine legat( in timp ce fierbe face la suprafata bule mici, ca niste perle)si cand este aproape fiert adaugi jumatate din zeama de lamaie si toate caisele.Lasi cratita deoparte timp de 15 minute, dupa care o pui din nou la fiert, la foc potrivit si se lasa maxim 40 de minute.Spre sfarsit se adauga restul de zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Placinte cu dulceata de caise si migdale prajite

Laptele se incalzeste usor si se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acestea se topesc. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Retete de Craciun
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia

4 voturi    6 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Buna e dulceata de caise!Felicitari!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Daca doriti o dulceata mai fina, caisele se oparesc in apa fierbinte 1 minut si apoi se decojesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Buna e dulceata de caise!Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu branza si menta