dulceata de caise

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi, se taie in jumatate daca sunt prea mari si se lasa la scurs.Din apa si zahar se face un sirop bine legat( in timp ce fierbe face la suprafata bule mici, ca niste perle)si cand este aproape fiert adaugi jumatate din zeama de lamaie si toate caisele.Lasi cratita deoparte timp de 15 minute, dupa care o pui din nou la fiert, la foc potrivit si se lasa maxim 40 de minute.Spre sfarsit se adauga restul de zeama de lamaie si zaharul vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise