autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

dulceata de caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte, 1 kg zahar, 3 pahare apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi, se taie in jumatate daca sunt prea mari si se lasa la scurs.Din apa si zahar se face un sirop bine legat( in timp ce fierbe face la suprafata bule mici, ca niste perle)si cand este aproape fiert adaugi jumatate din zeama de lamaie si toate caisele.Lasi cratita deoparte timp de 15 minute, dupa care o pui din nou la fiert, la foc potrivit si se lasa maxim 40 de minute.Spre sfarsit se adauga restul de zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceaţă de caise cu fructoză

Dulceaţă de caise cu fructoză

Se spala caisele, se scot sâmburii şi se pun în cratiţă. se presară fructoza şi se lasă până

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Dulceata de caise verzi

Dulceata de caise verzi

1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui

19 voturi    17 comentarii
2h 3 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Buna e dulceata de caise!Felicitari!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Daca doriti o dulceata mai fina, caisele se oparesc in apa fierbinte 1 minut si apoi se decojesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Buna e dulceata de caise!Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Placinta de dovleac americana