autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

dulceata de caise

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 iunie 2008

Ingrediente
1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte, 1 kg zahar, 3 pahare apa, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele, se curata de samburi, se taie in jumatate daca sunt prea mari si se lasa la scurs.Din apa si zahar se face un sirop bine legat( in timp ce fierbe face la suprafata bule mici, ca niste perle)si cand este aproape fiert adaugi jumatate din zeama de lamaie si toate caisele.Lasi cratita deoparte timp de 15 minute, dupa care o pui din nou la fiert, la foc potrivit si se lasa maxim 40 de minute.Spre sfarsit se adauga restul de zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de caise pentru Alex

Dulceata de caise pentru Alex

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele.

15 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de caise (reteta clasica)

Dulceata de caise (reteta clasica)

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam

61 voturi    27 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Buna e dulceata de caise!Felicitari!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Daca doriti o dulceata mai fina, caisele se oparesc in apa fierbinte 1 minut si apoi se decojesc.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca plina de caise nu prea coapte
  • 1 kg zahar
  • 3 pahare apa
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

mirey (Chef de cuisine)

Buna e dulceata de caise!Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Muffins cu fulgi de ciocolata