autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

dulceata de caise

Autor: barbu camelia manuela (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: barbu camelia manuela (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
3 kg caise, 2,5 kg zahar, coaja de la 2 lamai.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata de samburi si de taie in sferturi. Se pun intr-o oala. Peste ele se adauga zaharul si se lasa de pe o zi pe alta. A doua zi se pun la foc potrivit pana se leaga. Pentru siguranta luam dulceata intr-o lingura si o lasam la racit. Daca aluneca greu din lingura, inseamna ca e aproape gata. Adaugam coaja de lamaie si mai dam cateva clocote. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici. Intr-o cratita mare se pun la fiert

1 vot    0 comentarii
1h 36 min
Dulciuri diverse
Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Se spala,se dau caisele in doua scotindu-se simburii.Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe

5 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Buna e dulceata de caise!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 2,5 kg zahar
  • coaja de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Buna e dulceata de caise!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si capsuni