autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

dulceata de caise

Autor: barbu camelia manuela (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: barbu camelia manuela (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 iulie 2008

Ingrediente
3 kg caise, 2,5 kg zahar, coaja de la 2 lamai.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele si se lasa la scurs. Se curata de samburi si de taie in sferturi. Se pun intr-o oala. Peste ele se adauga zaharul si se lasa de pe o zi pe alta. A doua zi se pun la foc potrivit pana se leaga. Pentru siguranta luam dulceata intr-o lingura si o lasam la racit. Daca aluneca greu din lingura, inseamna ca e aproape gata. Adaugam coaja de lamaie si mai dam cateva clocote. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Prajitura cu foi caramel , crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Clatite cu dulceata de caise si inghetata

Clatite cu dulceata de caise si inghetata

intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie,

1 vot    2 comentarii
25 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Buna e dulceata de caise!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise
  • 2,5 kg zahar
  • coaja de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

mirey

mirey (Chef de cuisine)

Buna e dulceata de caise!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Ciocolata de casa