autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de caise

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
1,8 kg caise (cantarite fara samburi), 1 kg zahar, 2 pahare cu apa (600 ml)

Dificultate: Medie Timp: 1h 36 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.



Intr-o cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.



Cand siropul este legat (la mine a fost gata cam in 36 de minute), se da de pe foc, se lasa la racit.

Se toarna dulceata in borcane, se pun capacele si se eticheteaza.



Timp de pregatire: aprox 1h

Timp de gatire: aprox 36min

Portii: 3 borcane mari de 700g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-caise-17-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Se spala,se dau caisele in doua scotindu-se simburii.Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe

5 voturi    5 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia

4 voturi    6 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 36 min

1 vot

Ingrediente

  • 1,8 kg caise (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 pahare cu apa (600 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

7 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

2 voturi    0 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Compot de mere