Dulceata de caise

Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.

Timp pregatire
96 minute
Complexitate
medie
Dulceata de caise

Ingrediente

  • 1,8 kg caise (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 pahare cu apa (600 ml)

Mod de preparare

Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.

Intr-o cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.

Cand siropul este legat (la mine a fost gata cam in 36 de minute), se da de pe foc, se lasa la racit.

Se toarna dulceata in borcane, se pun capacele si se eticheteaza.

Timp de pregatire: aprox 1h

Timp de gatire: aprox 36min

Portii: 3 borcane mari de 700g.

Pofta Buna!

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-caise-17-2.html

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure