autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de caise

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iulie 2017

Ingrediente
1,8 kg caise (cantarite fara samburi), 1 kg zahar, 2 pahare cu apa (600 ml)

Dificultate: Medie Timp: 1h 36 min

2 voturi

Mod de preparare

Se spala caisele, se scot samburii si se taie cubulete mici.



Intr-o cratita mare se pun la fiert apa si zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul, se adauga fructele. Se ia spuma la nevoie, amestecand mereu, sa nu se lipeasca.



Cand siropul este legat (la mine a fost gata cam in 36 de minute), se da de pe foc, se lasa la racit.

Se toarna dulceata in borcane, se pun capacele si se eticheteaza.



Timp de pregatire: aprox 1h

Timp de gatire: aprox 36min

Portii: 3 borcane mari de 700g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-caise-17-2.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de caise pentru Alex

Dulceata de caise pentru Alex

Punem apa la fiert intr-o cratita. Cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugam pentru 1-2 minute caisele.

15 voturi    11 comentarii
1h 45 min
Conserve si muraturi
Dulceata de caise

Dulceata de caise

Am pregatit aceasta dulceata asa cum am invatat-o de la mama. Nu am pus conservanti. Fiind dulceturi

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri pentru copii

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 36 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1,8 kg caise (cantarite fara samburi)
  • 1 kg zahar
  • 2 pahare cu apa (600 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Muffins inimioare de Ziua Indragostitilor