autor:

Gabriela Urucu

» » Conserve si muraturi

dulceata de caise copate

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
1 kg zahar, 0,75 l apa, 25-26 caise coapte si tari, zeama de la o jumatete lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata caisele de coaja si de samburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece. Se pun pe un servet perfect curat si se scot simburii.
Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa. In acest timp se pune la fiert zaharul cu apa si zeama de lamiie, pana se leaga bine.
Cand zaharul este aproape legat se adauga caisele si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic pina se leaga bine, apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasand astfel pina a doua zi.
Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise copate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pasta de mere

Pasta de mere

Se spala, curata si se dau prin masina de tocat merele. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul la

5 voturi    11 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Maslinele se zdrobesc cu ajutorul unei pietre sau se trec printr-o masina special conceputa pentru

11 voturi    8 comentarii
72h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Ce rol are apa de var?Cred ca se poate si fara!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 0,75 l apa
  • 25-26 caise coapte si tari
  • zeama de la o jumatete lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

278 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Ce rol are apa de var?Cred ca se poate si fara!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei bulgaresti