autor:

Gabriela Urucu

» » Conserve si muraturi

dulceata de caise copate

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2008

Ingrediente
1 kg zahar, 0,75 l apa, 25-26 caise coapte si tari, zeama de la o jumatete lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se curata caisele de coaja si de samburi si se pun in apa de var pentru 20 minute. Se scot din apa de var si se spala bine cu apa rece. Se pun pe un servet perfect curat si se scot simburii.
Samburii se sparg, se curata de pielita si se pun la loc in fiecare caisa. In acest timp se pune la fiert zaharul cu apa si zeama de lamiie, pana se leaga bine.
Cand zaharul este aproape legat se adauga caisele si zeama de lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic pina se leaga bine, apoi se ia vasul de pe foc si se acopera cu un servet udat si stors, lasand astfel pina a doua zi.
Se pun in borcane cu mare atentie sa nu se strice caisele.
Daca ti-a placut reteta noastra "dulceata de caise copate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei copti la borcan

Ardei copti la borcan

Se culeg ardeii si se spala.Flory ii frige pe o plita groasa la foc de lemne asa le da o aroma deosebita.Dupa

39 voturi    14 comentarii
3h 40 min
Conserve si muraturi
Physalis murate

Physalis murate

Tomatillo sau Physalis Philadelphica este originara din Mexic si face parte din familia Solanaceae;

2 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Ce rol are apa de var?Cred ca se poate si fara!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 0,75 l apa
  • 25-26 caise coapte si tari
  • zeama de la o jumatete lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

278 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
mirey

mirey (Chef de cuisine)

Ce rol are apa de var?Cred ca se poate si fara!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate(specific arab)