autor:

iuliana tarnoveanu

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise cu miezuri de nuci

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iulie 2008

Ingrediente
11/2kg caise, 1kg zahar, 100g miez bde nuca, 250ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se spala,se dau caisele in doua scotindu-se simburii.Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe pina se leaga putin ,se adauga caisele.Inainte de a se da la o parte de pe foc,se aduga miezul de nuca taiat marunt.Se peu continutul caldut in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise cu miezuri de nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate

Muraturi asortate

Spalam bine gogonelele si castravetii ,apoi ii lasam sa se scurga bine de tot. Varza o taiem in

4 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - MAZARE

Congeland legumele avem avantajul sa le putem pregati intr-un timp mai scurt,iar prin congelare isi

30 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine):

    Uite asa fac eu dulceata: Caisele se oparesc si se cojesc. Se scot simburi de la caise si se lasa in jumatati . La fiecare kg de caise se pun 700 g zahar si se lasa asa de azi pina miine. Se pun la fiert impreuna cu citiva samburi de nuca; din momentul cind incepe sa fiarba se lasa 20 min la fiert , nu mai mult.Spuma formata deasupra va disparea. Se pune dulceata in borcane si se leaga cu celofan sau se capseaza borcanele. Deasupra se poate pune putin salicil. Borcanele fierbinti se pun intr-o cutie captusita cu o patura , se acopera si se lasa acolo pina se racesc.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2012

    Delicioasa!!!

  • irina

    irina (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Eu adaug samburii de la caise, au gust asemanator migdalelor si dau un gust deosebit dulcetii!

  • irina

    irina (Chef de cuisine) , 12 iunie 2009

    Eu adaug chiar samburi de la caise, care au gust asemanator migdalelor!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 iunie 2009

      Am sa incerc si eu cu nuca.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

      Buna dulceata ,dar si gemul de caise.Reusita reteta ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 11/2kg caise
  • 1kg zahar
  • 100g miez bde nuca
  • 250ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Delicioasa!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceață de căpșuni