autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

DULCEATA DE CAISE CU VIN ALB

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 august 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 august 2008

Ingrediente
1 kg. caise,, 4 dl. vin alb,, 800g. zahar,, 1 pachet de Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se fierbe vinul 10 minute, apoi se adauga caisele taiate felii si se fierb 20 minute. Se incorporeaza zaharul, Gelfixul si se mai fierb 4-5 minute.
Se pune dulceata in borcane, se inchid acestea ermetic si se pun in haine pana a doua zi, cand se aseaza in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "DULCEATA DE CAISE CU VIN ALB" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Vekas Maria , 27 august 2009

    Da, interesanta , tinand cont de folosirea vinului alb care da o aroma deosebita dulcetii, indiferent din ce fruct o prepari.Azi , am preparat dulceata de pere dupa aceasta reteta .A iesit grozava!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Cred ca e foarte buna. Interesanta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. caise,
  • 4 dl. vin alb,
  • 800g. zahar,
  • 1 pachet de Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Da, interesanta , tinand cont de folosirea vinului alb care da o aroma deosebita dulcetii, indiferent din ce fruct o prepari.Azi , am preparat dulceata de pere dupa aceasta reteta .A iesit grozava!

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza si morcov in otet