Spalam caisele, scoatem samburii.
Pregatim 2 l de apa rece cu 2 linguri bicarbonat.
Introducem caisele in apa cu bicarbonat si lasam 20 de minute
Le scoatem ,le trecem prin jet de apa rece.
Intr o cratita mare, mai mult intinsa decat inalta punem 500 ml apa si 1kg zahar si dam la foc iute
Lasam pe foc 15 min din momentul in care incepe sa fiarba
Rasturnam caisele in sirop si lasam 20 min foc iute fara sa mestecam cu lingura deloc , doar invartim din timp in timp cratita
Dupa 10 min punem lamaia taiata in rondele fine
Dupa 20 min dam cratita la cuptor th8(220°) sau foc iute
Cuptorul trebuie incins inainte sa bagam cratita cu dulceata
Lasam 20min, dar verificam mereu culoarea dulcetii, cand incepe sa se inchida la culoare ,stingem si punem in borcane fierbinti ,sterilizate bine.
Inchidem borcanele si le dam la cuptor 15 min th5(140°)
le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.
Cum sterilizam borcanele:spalam borcanele in apa fierbinte cu lichid de vase ,le clatim bine tot cu apa fierbinte si le punem in cuptor cu gatul in jos timp de 10 min th6(180°)
Aceasta e o dulceata de lux, care se gusta cu lingurita ,acompaniata de un pahar de apa cu gheata.
Pofta buna!!
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii