autor:

anca

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise intregi

Autor: anca (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anca (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iulie 2012

Ingrediente
1,5 kg caise mari si frumoase,nu prea coapte, 1kg zahar, 1/2 lamaie, 2linguri bicarbonat de sodiu, 500ml apa, 2 l apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Spalam caisele, scoatem samburii.
Pregatim 2 l de apa rece cu 2 linguri bicarbonat.
Introducem caisele in apa cu bicarbonat si lasam 20 de minute
Le scoatem ,le trecem prin jet de apa rece.
Intr o cratita mare, mai mult intinsa decat inalta punem 500 ml apa si 1kg zahar si dam la foc iute
Lasam pe foc 15 min din momentul in care incepe sa fiarba
Rasturnam caisele in sirop si lasam 20 min foc iute fara sa mestecam cu lingura deloc , doar invartim din timp in timp cratita
Dupa 10 min punem lamaia taiata in rondele fine
Dupa 20 min dam cratita la cuptor th8(220°) sau foc iute
Cuptorul trebuie incins inainte sa bagam cratita cu dulceata
Lasam 20min, dar verificam mereu culoarea dulcetii, cand incepe sa se inchida la culoare ,stingem si punem in borcane fierbinti ,sterilizate bine.
Inchidem borcanele si le dam la cuptor 15 min th5(140°)
le lasam sa se raceasca in cuptor pana a doua zi.
Cum sterilizam borcanele:spalam borcanele in apa fierbinte cu lichid de vase ,le clatim bine tot cu apa fierbinte si le punem in cuptor cu gatul in jos timp de 10 min th6(180°)
Aceasta e o dulceata de lux, care se gusta cu lingurita ,acompaniata de un pahar de apa cu gheata.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise intregi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • @cornelia, pt a folosi reteta asta trebuie sa lasi perele curatate in apa de var 24ore..;mult mai complicat , pt ca perele contin multa pectina dar si multa apa.Dulceata de pere e foarte delicata, reuseste doar daca ai mult aexperienta culinara, curaj da , 11 iulie 2014

    @madalina Zavalichi, ma bucur, mi ar fi placut sa pui si o foto pe pagina mea la rubrica , Ai incercat reteta? :)

  • Make Up Stan Andreia , 09 iulie 2014

    am vre-o sansa :D ?

  • Madalina Zavalichi , 09 iulie 2014

    a iesit f buna

    • Cornelia , 29 iulie 2013

      Se poate folosi aceeasi reteta si in cazul perelor intregi (din acelea micute)? Multumesc!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 iulie 2012

      UN deliciu, arata frumos!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg caise mari si frumoase,nu prea coapte
  • 1kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 2linguri bicarbonat de sodiu
  • 500ml apa
  • 2 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de anca
Turta cu pui si legume

Turta cu pui si legume

Se coc ardeii, se curata de seminte si de coaja,se taie julien(lamele fine). Se curata ceapa, se

14 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Incalziti cuptorul la 220°. Intr-o tava rotunda sau patrata , de marime mijlocie,unsa cu unt ,etalati

10 voturi    2 comentarii
35 min
Dulciuri diverse
Cafea surprinzatoare!

Cafea surprinzatoare!

Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua

20 voturi    9 comentarii
10 min
Cafele si ceaiuri

@cornelia, pt a folosi reteta asta trebuie sa lasi perele curatate in apa de var 24ore..;mult mai complicat , pt ca perele contin multa pectina dar si multa apa.Dulceata de pere e foarte delicata, reuseste doar daca ai mult aexperienta culinara, curaj da

@madalina Zavalichi, ma bucur, mi ar fi placut sa pui si o foto pe pagina mea la rubrica , Ai incercat reteta? :)

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole