Dulceata de caise (reteta clasica)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Dulceata de caise (reteta clasica)

Ingrediente

  • 3 kg caise fara samburi,
  • 2,400 kg zahar-adica doua kilograme si patru sute de grame zahar(cam 0,800 g zahar pt un kg de fructe),
  • 2 pliculete sare de lamaie Dr. Oetker,
  • 1 pliculet conservant Dr. Oetker.

Mod de preparare

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam zaharul si lasam la rece(in frigider) peste noapte. Punem caisele la foc, adaugam sarea de lamaie, amestecam in dulceata sa nu se lipeasca de oala, fierbem 30 minute, spumuim(indepartam spuma care se formeaza). Luam oala de pe foc, scurgem siropul care s-a format intro alta oala si il fierbem aproximativ 30 minute, dupa care amestecam cu fructele, adaugam conservantul si lasam dulceata sa clocoteasca 2-3 minute (am procedat in acest mod sa nu se zdrobeasca prea tare caisele), dupa care se toarna in borcane cu capace filetate, spalate si sterilizate ( sterilizarea se face in cuptorul aragazului aprins, pana se usuca borcanele). Punem borcanele la dunst uscat (acoperite cu o patura groasa) pana a doua zi cand se racesc si le depozitam in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise