autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise (reteta clasica)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Ingrediente
3 kg caise fara samburi,, 2,400 kg zahar-adica doua kilograme si patru sute de grame zahar(cam 0,800 g zahar pt un kg de fructe), , 2 pliculete sare de lamaie Dr. Oetker, , 1 pliculet conservant Dr. Oetker.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

60 voturi

Mod de preparare

Caisele sanatoase, se spala, se scot samburii se pun intro oala corespunzatoare ca marime, adaugam zaharul si lasam la rece(in frigider) peste noapte. Punem caisele la foc, adaugam sarea de lamaie, amestecam in dulceata sa nu se lipeasca de oala, fierbem 30 minute, spumuim(indepartam spuma care se formeaza). Luam oala de pe foc, scurgem siropul care s-a format intro alta oala si il fierbem aproximativ 30 minute, dupa care amestecam cu fructele, adaugam conservantul si lasam dulceata sa clocoteasca 2-3 minute (am procedat in acest mod sa nu se zdrobeasca prea tare caisele), dupa care se toarna in borcane cu capace filetate, spalate si sterilizate ( sterilizarea se face in cuptorul aragazului aprins, pana se usuca borcanele). Punem borcanele la dunst uscat (acoperite cu o patura groasa) pana a doua zi cand se racesc si le depozitam in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise (reteta clasica)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de visine (reteta clasica)

Dulceata de visine (reteta clasica)

Aceasta reteta, o foloseam inainte de aparitia gel fixului pe piata. Mod de preparare: Se aleg

69 voturi    20 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Visinele spalate, curatate de codite si de samburi, se pun intro oala, se adauga cele 2 plicuri de

6 voturi    7 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 27 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 11 iulie 2017

    Nu este o reteta clasica. La dulceata clasica nu se pune conservant. Se face siropul de zahar , apoi se pun fructele.

  • Fara foto

    elena , 17 iulie 2016

    eu anul acesta am incercat in alt mod...am spalat fructele si le-am scos samburii...intr-o oala am pus la fiert zaharul cu putina apa pana cand s-a format un sirop consistent ca textura...dupa care in acest sirop am adaugat fructele ...a iesit minunat atat la gust cat si la culoare...nu am adaugat nici un fel de conservant...cred ca merita sa incercati...

  • Fara foto

    Luminita Chirici , 06 iulie 2014

    am să încerc să o fac și eu

    • Fara foto

      Florin Iftimie , 17 iunie 2014

      Ce mai clasica: ``2 pliculete sare de lamaie Dr. Oetker ``

    • Fara foto

      Rotaru Papina , 26 iulie 2013

      asa este daca pui suflet merege treaba1.

    • Fara foto

      Margheryta Mar , 24 iulie 2013

      vreau retete de dulceturi fara conservanti inclusiv pentru diabetici.

    • Fara foto

      Otilia Feidi , 09 iulie 2013

      e mai buna fara conservant!

    • Fara foto

      Menekse Marigold , 30 iunie 2013

      am să încerc să o fac și eu

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 30 iunie 2013

      Multumesc mult ! Excelenta !

    • Fara foto

      SasIuliana Mutu , 30 iunie 2013

      am să încerc să o fac și eu

    • Fara foto

      SasIuliana Mutu , 30 iunie 2013

      am să încerc să o fac și eu

    • Fara foto

      Menekse Marigold , 30 iunie 2013

      hmmm...sa incercam...ar trebui sa iasa...:d

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      MUltumesc Lucica.

    • Lucica

      Lucica (Chef de cuisine) , 23 august 2012

      Este dulceata mea preferata!!! Pofta buna!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Yummy, delicioasa! Si parfumata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iulie 2012

      Deci, kok miori, ai pus mai putin zahar la kg de fructe. Daca sunt coapte caisele, merge si mai putin zahar.

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 iulie 2012

      Buna dulceata de caise dar nu e prea mult zahar. Eu am facut dulceata de caise cu 500 gr de zahar la 1kg de caise,si 1lamaie cu suc si coaja am adaugat in dulceata,1mar taiat felii cu tot cu samburi,1stea de anis si baton de scortisoara.toate mirodeniile le-am pus intr-un saculet de panza ca sa nu ramana nimic in dulceata a iesit minunat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      Strumfa, multumesc de comentariu.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

      Draga Valeria, nu are rost sa mai explic ca nu am tinut cont de o cerinta a site-ului de a adauga ingredientele una sub alta. Eu le-am scris sub forma unui text, calculatorul le-a preluat si la zahar era scris 2,400 kg, si a aparut cam asa: 2, 400 kg. Am reasezat ingredientele in reteta asa cum trebuia, adica unul sub celalalt. Asta a fost!

    • Strumfa Bucatareste

      Strumfa Bucatareste (Chef de cuisine) , 19 iulie 2012

      ce culoare frumoasa are dulceata si eu am facut saptamana asta, dar eu nu folosesc mult zahar.

    • Valeria_Merca

      Valeria_Merca (Bucatar) , 17 iulie 2012

      400 kg de zahar... ciudat corectati, va rog

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Sidy, nu le lasa sa se oxideze. Ce bine ti-a iesit si tie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Ce bunatate Lenutico !!1 Imi place ce culoare frumoasa au... Eu nu am pus sare de lamaie pina acum. Ce rol are ? Nu le ia din dulceata ?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Mari, cred ca ai dreptate, dar pt siguranta, desi au destul zahar si au fost fierte suficient.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Lasa Silvia ca si dulceata de piersici e foarte gustoasa. De fapt, fiecare fruct cu aroma lui, toate sunt delicioase.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

      Mariela, daca le mai bagi si in cuptor, crezi ca nu merge si fara conservant? Mie nu-mi place deloc gustul ala de conservant.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2010

      Elena,ce bine arata.Eu anul asta am ratat caisele.Dar fac de piersici,nu o sa fie la fel,dar merge.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

60 voturi

Ingrediente

  • 3 kg caise fara samburi,
  • 2,400 kg zahar-adica doua kilograme si patru sute de grame zahar(cam 0,800 g zahar pt un kg de fructe)
  • 2 pliculete sare de lamaie Dr. Oetker
  • 1 pliculet conservant Dr. Oetker.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Elena

Nu este o reteta clasica. La dulceata clasica nu se pune conservant. Se face siropul de zahar , apoi se pun fructele.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
VINETE PENTRU IARNA(IN CONGELATOR)