Ingrediente
Aceasta dulceata se face, de preferat, atunci cand fructele sunt tinere si nu au miezul lignificat, dar pentru ca eu nu am gasit atunci caise verzi ci abia acum, am facut cateva borcanele., , -1,5 kg caise verzi – in momentul in care le vom curata de pe sambure ne va ramane cam 1 kg de fruct, -1 kg zahar, -½ l apa, -2 lamai, -1 pliculet zahar vanilat.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 3 min
21 voturi
Mod de preparare
2. Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
3. Intre timp se pregateste siropul dintr-un kg de zahar si 1/2 l apa. Se lasa la fiert aproximativ 50 minute dupa care se adauga fructele si se mai lasa 30 minute. Apoi se opreste si se lasa pana a doua zi.
4. A doua zi aducem dulceata la fierbere si adaugam zeama de la o lamaie si jumatate, zaharul vanilat, iar cealalta lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea.
5. Se mai fierbe cam 10 minute si se opreste.
6. Se pune fierbinte in borcane uscate si curate, se insurubeaza capacul bine si se aseaza pe o tava cu gura in jos pana se racesc. Eventual se pot acoperi si cu un prosop. Nu se intorc borcanele decat atunci cand sunt reci.
Este o dulceata deosebita!
Pofta buna!
constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011
Am facut si eu anul acesta dar am inlocuit zaharul vanilat cu cateva bucatele de baton de vanilie (taiat foarte subtire ).rezultatul a fost super !
vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010
Ft interesanta reteta!Salvata!
constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010
O bunatate !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010
Delicioasa si aromata desigur!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010
Foarte interesanta reteta. Nu am mai auzit de asa ceva. De gogonele am auzit, dar de caise verzi nu. Te cred ca e buna ca tu ai gustat din ea.
lailaobaid (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010
Intradevar ideie grozava, sa faci dulceata de fructe verzi.Eu cind apare un nou sezon de fructe no ratez ocazia de a nu face dulceta.Cred ca dulceata ta e extraordinar de gustoasa.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Foarte aromata si fina!Felicitari.Am salvat reteta.
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Va multumesc frumos! Cred ca...in timp...oamenii au incercat sa foloseasca tot ce le-a daruit natura, sub o forma sau alta... Dulceata se mai poate face si din prune verzi, din nuci verzi, din dovlecei, din gogonele, si lista poate continua. Sunt foarte gustoase toate!
Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010
Felicitari ! pentru o reteta deosebita...Nu stiu sa fi mancat vreodata, dar cu siguranta este un deliciu.*****
LALY (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Nici eu nu am mancat si nici nu am facut.Dar trebuie incercat,nu?
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Delicioasã cu aromã de lãmâie!!!*****
flory avram (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Cred ca e foarte buna,n-am facut niciodata,te felicit!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Nu am mancat si facut niciodata.Cred ca este buna la gust.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010
Este intr-adevar tare gustoasa...