1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.
2. Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
3. Intre timp se pregateste siropul dintr-un kg de zahar si 1/2 l apa. Se lasa la fiert aproximativ 50 minute dupa care se adauga fructele si se mai lasa 30 minute. Apoi se opreste si se lasa pana a doua zi.
4. A doua zi aducem dulceata la fierbere si adaugam zeama de la o lamaie si jumatate, zaharul vanilat, iar cealalta lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea.
5. Se mai fierbe cam 10 minute si se opreste.
6. Se pune fierbinte in borcane uscate si curate, se insurubeaza capacul bine si se aseaza pe o tava cu gura in jos pana se racesc. Eventual se pot acoperi si cu un prosop. Nu se intorc borcanele decat atunci cand sunt reci.
Este o dulceata deosebita!
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii