autor:

ALINA BANICA

» » Conserve si muraturi

Dulceata de caise verzi

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
Aceasta dulceata se face, de preferat, atunci cand fructele sunt tinere si nu au miezul lignificat, dar pentru ca eu nu am gasit atunci caise verzi ci abia acum, am facut cateva borcanele., , -1,5 kg caise verzi – in momentul in care le vom curata de pe sambure ne va ramane cam 1 kg de fruct, -1 kg zahar, -½ l apa, -2 lamai, -1 pliculet zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 3 min

19 voturi

Mod de preparare

1. Se spala fructele bine si se lasa la scurs. Apoi curatam pulpa de pe sambure cu ajutorul unui cutit in felii cat mai mari.
2. Se tin feliile timp de 12 ore in apa rece, schimband apa de 4-5 ori. Apoi se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
3. Intre timp se pregateste siropul dintr-un kg de zahar si 1/2 l apa. Se lasa la fiert aproximativ 50 minute dupa care se adauga fructele si se mai lasa 30 minute. Apoi se opreste si se lasa pana a doua zi.
4. A doua zi aducem dulceata la fierbere si adaugam zeama de la o lamaie si jumatate, zaharul vanilat, iar cealalta lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea.
5. Se mai fierbe cam 10 minute si se opreste.
6. Se pune fierbinte in borcane uscate si curate, se insurubeaza capacul bine si se aseaza pe o tava cu gura in jos pana se racesc. Eventual se pot acoperi si cu un prosop. Nu se intorc borcanele decat atunci cand sunt reci.

Este o dulceata deosebita!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari in otet (la rece)

Gogosari in otet (la rece)

Spalam gogosarii si ii lasam la zvantat. Ii curatam de cotoare si seminte ,ii taiem in jumatati sau

20 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi
Ardei peperoni in otet

Ardei peperoni in otet

Se taie putin din coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane, incercand

15 voturi    6 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Boiangiu Elena , 07 iulie 2014

    o sa o testez acum

  • Laura_Elena

    Laura_Elena (Bucatar) , 09 mai 2013

    asa a fost copilaria mea: cu dulceata de caise verzi.. un deliciu! si aveam o lingurita pitita in dulap si mancam in fiecare zi pana terminam borcanele, crezand ca bunica noastra nu stie... si ea vedea in fiecare zi si zambea fericita ca munca ei nu a fost in zadar... maine voi incerca sa fac si eu in memoria bunicii mele!

  • Fara foto

    seems (Bucatar) , 18 iunie 2012

    Tocmai ce am terminat de facut aceasta dulceata si este delicioasa. Va recomand! Multumim, Alina, pentru reteta!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Am facut si eu anul acesta dar am inlocuit zaharul vanilat cu cateva bucatele de baton de vanilie (taiat foarte subtire ).rezultatul a fost super !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      Ft interesanta reteta!Salvata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

      O bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Delicioasa si aromata desigur!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Foarte interesanta reteta. Nu am mai auzit de asa ceva. De gogonele am auzit, dar de caise verzi nu. Te cred ca e buna ca tu ai gustat din ea.

    • lailaobaid

      lailaobaid (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      Intradevar ideie grozava, sa faci dulceata de fructe verzi.Eu cind apare un nou sezon de fructe no ratez ocazia de a nu face dulceta.Cred ca dulceata ta e extraordinar de gustoasa.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Foarte aromata si fina!Felicitari.Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Va multumesc frumos! Cred ca...in timp...oamenii au incercat sa foloseasca tot ce le-a daruit natura, sub o forma sau alta... Dulceata se mai poate face si din prune verzi, din nuci verzi, din dovlecei, din gogonele, si lista poate continua. Sunt foarte gustoase toate!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Felicitari ! pentru o reteta deosebita...Nu stiu sa fi mancat vreodata, dar cu siguranta este un deliciu.*****

    • LALY

      LALY (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Nici eu nu am mancat si nici nu am facut.Dar trebuie incercat,nu?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Delicioasã cu aromã de lãmâie!!!*****

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Cred ca e foarte buna,n-am facut niciodata,te felicit!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Nu am mancat si facut niciodata.Cred ca este buna la gust.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2010

      Este intr-adevar tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 3 min

19 voturi

Ingrediente

  • Aceasta dulceata se face
  • de preferat
  • atunci cand fructele sunt tinere si nu au miezul lignificat
  • dar pentru ca eu nu am gasit atunci caise verzi ci abia acum
  • am facut cateva borcanele.
  • -1,5 kg caise verzi – in momentul in care le vom curata de pe sambure ne va ramane cam 1 kg de fruct
  • -1 kg zahar
  • -½ l apa
  • -2 lamai
  • -1 pliculet zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Laura_Elena (Bucatar)

asa a fost copilaria mea: cu dulceata de caise verzi.. un deliciu! si aveam o lingurita pitita in dulap si mancam in fiecare zi pana terminam borcanele, crezand ca bunica noastra nu stie... si ea vedea in fiecare zi si zambea fericita ca munca ei nu a fost in zadar... maine voi incerca sa fac si eu in memoria bunicii mele!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Muraturi asortate pt iarna