autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

DULCEATA DE CAPSUNE

Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SAVIN EMILIA MIHAELA (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 iunie 2008

Ingrediente
O farfurie adanca cu varf de capsune, 1 kg de zahar, Zeama de la ½ lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

29 voturi

Mod de preparare

Capsunile se spala, se lasa sa se scurga de apa, se pun intr-un vas de tuci( de preferat), se pune zaharul peste ele apoi se lasa cateva ore sa-si lase zeama, apoi se pune la foc mic si se fierbe pana se ingroasa siropul si se leaga dulceata. Din cand in cand se ea spuma.
Cand dulceata este aproape gata se adauga zeama de lamaie. Cand s-a racit, se aseaza in borcane .
Daca ti-a placut reteta noastra "DULCEATA DE CAPSUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsune

Dulceata de capsune

Capsunele curatate de codite,puse intr-o sita,spalate su jet cu apa rece,se pun in vasul pentru dulceata

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Roşii cireşe(cherry) şi dovlecei în bulion

Roşii cireşe(cherry) şi dovlecei în bulion

Roşiile cherry se spală şi se scurg bine, se aşază în borcane de 500 ml. Dovleceii se taie

6 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • daniela

    daniela (Chef de cuisine):

    acum ma apuc sa fc dulceata sa vad ce imi iese asa arata super bine

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Tapirlan , 03 iunie 2014

    Ce dulceata Bio?Bio e sa o faci ca mine"zahar si capsune,Si costa in puii mei 17 lei 250 g.Cine drak vi le cumpara?

  • Fara foto

    Elena Tapirlan , 03 iunie 2014

    Cafea Ceai BIO Cereale Conserve Dulciuri Energizante Fructe confiate Gem si Dulceata Legume si Seminte Paste Sosuri Suc BIO Supe Ulei , Otet Vinuri Zahar, orez, faina Recomandam Muesli cu ciocolata Muesli cu ciocolata Magazin de ecologie Gem si Dulceata Dulceata de capsuni Pret:16.70lei Cantitatea: descriere detaliata Dulceata de capsuni BIO Provenienta din agricultura ecologica controlata. Continut: 250g Certificat de: Skal Ingrediente: Capsuni 45%, zahar de trestie, zeama de lamaie, agenti gelatini: pectina citrica, regulatori: sare de acid citric* *prin folosirea sarurilor de acid citric este activata pectina naturala. imagini si fisiere aditionale

  • Fara foto

    Elena Tapirlan , 03 iunie 2014

    Putine capsuni si prea mult zahar..........

    • Fara foto

      Teutza Iubyta , 22 mai 2013

      Super retete, super site. Felicitari!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 25 august 2012

      E adevarat este prea mult 1kg de zahar eu fac asa :la 1 kg de capsune -500 gr de zahar si 1/2de lamaie Pun fructele cu zaharul pe ele intr-o tigaie pana ce incep sa lase suc si pun sa fiarba si adaug si 1/2 de lamaie taiata felii. A iesit foarte bine si se mentine bine..

    • Fara foto

      viorica , 02 iulie 2010

      Doamnelor,1 kg de zahar este exagerat de mult.Eu pun pentru fiecare kg de capsuni 500 g de zahar si este destul de dulce.

    • daniela

      daniela (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      am facut si eu reteta dar am adaugat in dulceata si un bat de scortisoara data viitoare o sa fc cu mai putin zahar ca a iesit prea dulce e prea mult 1kg de zahar

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Eu folosesc Gelfix clasic.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

      Super !

    • Fara foto

      Nadia , 27 august 2009

      Una dintre cele mai bune dulceturi!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 august 2009

      O bunatate atat dulceata cat si gemul de capsune...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Si eu fac in fiecare an aceasta dulceata.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Nici eu nu pun zeama de lamaie,dar cred ca am sa fac si asa cateva borcane;cred ca ramane mai deschisa la culoare...

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

      Eu mai pun si niste apa. Felicitari!

    • Fara foto

      virginia-rodica , 29 martie 2009

      Buna dulceata! Eu stiu o reteta un pik altfel: 1,600kg capsuni, 1,200 zahar si zeama de la o lamiie. Se pun fructele intr un vas larg impreuna cu zeama de lamiie, pe foc. Se lasa la fiert 25 minute, se adauga zaharul si se mai fierb alte 25 minute, apoi se pun in burcane, se inchid si se aseaza sub patura.

    • Fara foto

      Toncean Doina-Sidonia , 13 septembrie 2008

      Se pot lasa fructele cu zaharul pe ele de azi pina miine si apoi sa se puna la fiert .

    • Fara foto

      MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2008

      Zeama de lamaie? Eu nu pun. Imi place si mie dulceata de capsuni.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

29 voturi

Ingrediente

  • O farfurie adanca cu varf de capsune
  • 1 kg de zahar
  • Zeama de la ½ lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de SAVIN EMILIA MIHAELA
CIORBA DE SALATA

CIORBA DE SALATA

Jumarile ( sau sunca, care se taie cubulete) se călesc, cand sunt aproape gata se adaugă ceapa

19 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

Laptele se pune pe foc cu zahărul, când ajunge la punctual de fierbere se adaugă amidonul dizolvat

18 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Biscuiţi cu fulgi de ovaz

Margarina se freacă cu zahărul , apoi se încorporează oul. Făina se amestecă cu sarea, praful

15 voturi    2 comentarii
45 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

E adevarat este prea mult 1kg de zahar eu fac asa :la 1 kg de capsune -500 gr de zahar si 1/2de lamaie Pun fructele cu zaharul pe ele intr-o tigaie pana ce incep sa lase suc si pun sa fiarba si adaug si 1/2 de lamaie taiata felii. A iesit foarte bine si se mentine bine..

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati in otet