autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de capsune

Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 28 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florentina Ramona Stoian (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 28 mai 2008

Ingrediente
1 kg capsune, 1 kg zahar, 1/2 l apa, 30-50 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza, vanilie, rom.

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Capsunele fara codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare. Se pun in siropul bine legat, pana cand se leaga din nou siropul. Inainte de a se lua de pe foc, se adauga zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pana cand se leaga din nou siropul iar capsunile plutesc el pana la fundul cratitei. Se aduna spuma dupa ce se ia de pe foc. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si cand este rece se pune in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsune

Dulceata de capsune

Capsunele curatate de codite,puse intr-o sita,spalate su jet cu apa rece,se pun in vasul pentru dulceata

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 august 2009

    Atat gemul cat si dulceata de capsune imi plac foarte mult...Eu foloseam apa de var doar la dulceata de nuci verzi...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    Nu am folosit apa de var, la capsuni, niciodata...

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg capsune
  • 1 kg zahar
  • 1/2 l apa
  • 30-50 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza
  • vanilie
  • rom.

Raporteaza reteta

Retete
de Florentina Ramona Stoian
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
piftie din carne de porc

piftie din carne de porc

Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara).

36 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
icre crap

icre crap

Se fierbe grisul cu apa, astfel incat sa ramana ingrosat. Separat se mixeaza icrele cu ulei, pana

6 voturi    4 comentarii
25 min
Aperitive cu oua

valentina ionita (Chef de cuisine)

Atat gemul cat si dulceata de capsune imi plac foarte mult...Eu foloseam apa de var doar la dulceata de nuci verzi...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de grapefruit rosu Dulceata de grapefruit rosu

Se curata grepefruitul de coaja si pielita, se feliaza. Se face un sirop legat din zaharul cu coaja rasa de lamaie, sucul de la lamaie,,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din smochine Dulceata din smochine

Se trec smochinele sub un jet de apa rece, apoi se lasa sa se zvante si se curata de codite. Cele mai mari se cresteaza in 4, in partea

0 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de ghimbir