autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de capsuni

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg zahar, , 750 gr capsuni, , 750 ml apa, , zeama de la 2 lamai

Dificultate: Medie Timp: 3h

462 voturi

Mod de preparare

1. Se spala capsunile, se curata de frunzulite si se lasa putin sa se zvinte, dupa care se stropesc cu zeama de lamai si se lasa asa sa stea aproximativ 1 ora.



2. Se face siropul din zahar si apa, punandu-se pe foc la flacara medie si indepartand tot timpul spuma formata. Vom sti cand siropul este gata dupa faptul ca se "leaga", devine lipicios, iar daca luam cu lingurita putin si il punem pe o farfurie, acesta se intareste intr-o forma regulata (nu sare in stropi).



3. La siropul astfel obtinut, adaugam capsunile si lasam totul sa fiarba pe foc domol pana cand capsunile sunt patrunse de sirop, dar nu trebuiesc lasate mult ca sa isi mentina forma si sa nu se zdrobeasca (timp de referinta, as zice-30 minute) in care perioada, luam tot timpul spuma rezultata.



4. Cand consideram ca dulceata este gata, se ia vasul in care a fiert jos de pe foc, se acopera cu un servet umed si se lasa la rece.



5. Cand mai este inca calduta, se repartizeaza in borcane si se pun la loc racoros si intunecat

Se procedeaza in acelasi fel la obtinerea dulcetei de fragi sau zmeura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sant mari le taiem

52 voturi    22 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Prajitura cu dulceata de capsuni si rubarba

Blatul maro: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra, ceasca de apa si esenta de rom. Se bat

4 voturi    3 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii

  • Matilda Paun , 13 iulie 2013

    nu stiu engleza.

  • Vatra Anica , 17 iunie 2013

    AM SA INCERC SI EU MAINE!

  • Haine Firma , 08 iunie 2013

    Clik pe poza si Like la pagina haine firma.

    • Denisa Colipca , 07 iunie 2013

      superrrrrrrr! ia folosit mamei mele.

    • Nikol Sbirn , 04 iunie 2013

      750ml apa asa scrie.

    • Cristina Gabriela Vasiliu , 02 iunie 2013

      buna reteta dar nu ati spus cantitatea de apa care se adauga , va rograspundeti-mi.

    • Rodica_Georgescu

      Rodica_Georgescu (Chef de cuisine) , 21 mai 2013

      Unde sunt pozele de la reteta?

    • mada , 26 mai 2009

      Reteta e buna insa cantitatea de apa la 750g capsuni dupa parerea mea e f mare. Trebuie sa fierbi siropul timp indelungat si nu vad rostul. Eu pun 200 ml apa la un kg de zahar si 1 kg capsuni dupa ce dau siropul de pe foc. Las 30 min sa isi lase zeama fructele apoi le pun la fiert la foc mediu si incerc sa amestec cat mai rar. Sper sa va fie de ajutor sugestia mea. Va doresc spor la treaba!

    • valentina , 06 iulie 2008

      foarte buna reteta dvs,va multumesc pt ea

    • alex , 11 iunie 2008

      super tare reteta! ;) o sa o incerc si eu.multumexc :D

    • lavinia , 05 iunie 2008

      reteta e super, dar eu am pus jumatate din cantitatea de zahar. Lesini de dulce ce este daca pui 1kg de zahar la 750g de capsuni.

    • valentina , 04 iunie 2008

      azi o incerc si eu ,sper sa imi iasa k a voastra fetelo:)

    • cami , 02 iunie 2008

      buna doamna.nu am facut pana acum dulceata de capsuni.dar m-am luat dupa reteta dmv si mi-a iesit super.multumesc.pupici.

    • mioatza , 29 mai 2008

      vreau sa va spun ca, pana acum, nu am reusit sa fac vreodata o dulceata care sa-mi fie pe plac (adica sa fie limpede, iar fructele sa ramana intregi). sper din tot sufletul ca, facand dupa reteta dumneavoastra, de data asta sa mi se indeplineasca o dorinta de mult inabusita de lipsa de curaj; asa ca, va rog, tineti-mi pumnii. oricum, va multumesc ca existati si promit ca ma voi stradui ca rezultatul sa fie cel dorit.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

462 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahar
  • 750 gr capsuni
  • 750 ml apa
  • zeama de la 2 lamai

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

Rodica_Georgescu (Chef de cuisine)

Unde sunt pozele de la reteta?

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Ardei copt la borcan