autor:

vera

» » Conserve si muraturi

Dulceata de capsuni

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 august 2009

Ingrediente
1kg capsuni, 600g zahar, 1 pahar apa, 1lamaie(zeama)

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

18 voturi

Mod de preparare

Se pregateste un sirop de apa si zahar care se pune la fiert, cand zaharul s-a topit destul de bine se adauga capsunele ingrijite de codite si frunze, spalate si uscate, se mai fierb 15 minute, dupa care se pun in borcane spalate si uscate, se inchid cu capace, se intorc cu capacul in jos pana se raceste!



Dulceata este gata pregatita pt camara si iarna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider

3 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Se face sirop dintr-un pahar de apa si zahar. Capsunile se spala si se stropesc cu zeama de lamaie.

8 voturi    9 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    O bunatate !

  • Fara foto

    he , 04 iunie 2010

    ce s-a intamplat cu sucul de la lamaie?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Preferata mea, dulceata de capsuni.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Un deliciu...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Deliciosa dulceata ta !!! O bunatate ! Eu o fac fara apa...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Buna, buna, f.buna..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      As manca un borcan o data, atat de mult imi place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      E tare aromata dulceata de capsuni, eu o ador.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      In modul acesta fructele raman intregi,si se pierd mai putine vitamine!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 august 2009

      Eu o pregatesc un pic altfel,dar indiferent de reteta este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

18 voturi

Ingrediente

  • 1kg capsuni
  • 600g zahar
  • 1 pahar apa
  • 1lamaie(zeama)

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CRUDE CONGELATE - PORUMBUL