autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dulceata de capsuni

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2010

Ingrediente
3 kg capsuni,1 kg zahar, 2 aspirine sau 1 pliculet conservant

Dificultate: Redusa Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

se spala capsunile ,se taie de codite,se aseaza intr/o cratita de cca 5 l,se pune zaharul,apoi se pune cratita pe aragaz avind grija sa nu fie flacara mare(se poate pune peste flacara o bucata de tabla),in asa fel ca dulceata sa fiarba la un foc domol.Timpul de fierbere este de cca 2,5 ore pina cind compozitia se ingroasa putin.Nu se amesteca.La final se pune praful conservant sau aspirina ,se amesteca si dupa cca 1 minut se ia de pe foc. Se aseaza in borcane curate si incalzite putin iar deasupra se mai pune 1 virf de cutit de praf de aspirina se insurubeaza si se pune in perna pina a doua zi.Se pot obtine in jur de 5 borcanele de 300 g.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa, apoi le luam si le indepartam

0 voturi    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi
Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Nu am folosit conservanti, pentru ca

4 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iunie 2010

    Foarte buna dulceata de capsuni!

Dificultate

Redusa

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 3 kg capsuni,1 kg zahar
  • 2 aspirine sau 1 pliculet conservant

Raporteaza reteta

ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna dulceata de capsuni!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fluture din nuci de canepa