Dulceata de capsuni

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Dulceata de capsuni

Ingrediente

  • Culoare…gust…parfum… totul intr-un borcan si mai ales fara conservanti !
  • 4kg capsuni (spalate si curatate de codite)
  • 2kg zahar
  • Zeama de la 1 lamaie mare
  • 12 borcane/375ml, sterilizate

Mod de preparare

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sant mari le taiem dupa caz, in doua sau in patru. Le punem intr-o cratita incapatoare si bine spalata, smaltuita ori de inox/tuci. Punem zaharul si zeama strecurata de lamiae, peste ele si le lasam cam 1-2 h, acoperite cu un capac, sa-si lase zeama. Apoi le punem la fiert, amestecand din cand in cand. Cand incep sa dea in clocot, luam cu o spatula, spuma care se formeaza la suprafata si amestecam usor, dar incontinuu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cam dupa 30’ de clocot, scoatem cu lingura pe o farfurie si imedeat cum se raceste va ramane tare si legata, sem ca dulceata este gata si o putem lua de pe foc. In caz contrar, mai lasam la fiert cateva minute si repetam testul.

Intr-o tava (ex.de aragaz), punem putina apa (de un deget, asta ca sa nu crape borcanele de la dulceata fierbinte) asezam borcanele unul langa altul si ajutandu-ne de un polonic si o palnie, umplem borcanele, rand pe rand.

Pe fiecare borcan punem o bucatica de celofan (nu este neaparat nevoie, dar eu asa obisnuesc, pt o siguranta mai mare) si infiletam bine capacul. Imediat dupa aceasta operatiune, intoarcem borcanele cu capacul in jos, cam 15-20’ pentru formarea pojghitei protective.

Cand dulceata este rece, cosmetizam borcanele(le stergem pe exterior si decupam excesul de celofan), le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise