Dulceaţă de căpsuni reţetă
Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa, apoi le luam si le indepartam coditele.
Intr-o oala de tuci punem 3 cani de apa si zaharul.
Asezam oala pe foc, la foc potrivit, si punem la fiert siropul.
Il fierbem pana se ingroasa putin, eu l-am fiert cam 20 de minute.
Dam drumul la capsunile intregi peste sirop.
Lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care adunam spuma ce se formeaza.
Lasam sa fiarba la foc potrivitsi invartim cu o lingura de lemn din cand in cand.
Cand a scazut cam pe jumatate, adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram sa nu punem si samburii.
Mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.
Borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.
Asezam dulceata fierbinte in borcane.
Infiletam capacele bine si punem 10 minute borcanele cu gura in jos.
Le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .
A 2 a zi le ducem la un loc racoros si rece.
A iesit grozav de buna!!
Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Salata cu paste, piept de pui si porumbRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii