autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 iunie 2013

Ingrediente
2,5 kg capsuni, 3 cani apa, 1,7 kg zahar, 1 lamaie

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa, apoi le luam si le indepartam coditele.

Intr-o oala de tuci punem 3 cani de apa si zaharul.

Asezam oala pe foc, la foc potrivit, si punem la fiert siropul.

Il fierbem pana se ingroasa putin, eu l-am fiert cam 20 de minute.

Dam drumul la capsunile intregi peste sirop.

Lasam sa inceapa sa fiarba, timp in care adunam spuma ce se formeaza.

Lasam sa fiarba la foc potrivitsi invartim cu o lingura de lemn din cand in cand.

Cand a scazut cam pe jumatate, adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram sa nu punem si samburii.

Mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.

Borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.

Asezam dulceata fierbinte in borcane.

Infiletam capacele bine si punem 10 minute borcanele cu gura in jos.

Le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .

A 2 a zi le ducem la un loc racoros si rece.

A iesit grozav de buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Căpșunile curățate și spălate se pun în cratiță cu zahărul și se lasă la frigider

3 voturi    9 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 2,5 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,7 kg zahar
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Gem de pere