autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
1.5 kg capsuni, 500 g zahar.

Dificultate: Medie Timp: 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Nu am folosit conservanti, pentru ca imi plac dulceturile cat mai naturale… e gustul copilariei, care nu se compara cu nimic :)

Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede.



Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.

Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.



A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 20 de minute. Punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci este gata.



Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.



Din 1.5 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 300 g si unul de 400 g.



Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine

8 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Capsunile se spala cu codita cu tot sub jet de apa (evitam sa le scufundam in apa multa). Indepartam

21 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • George , 17 februarie 2018

    Foarte buna si gustoasa aceasta minunata dulceata.

Dificultate

Medie

Timp

20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1.5 kg capsuni
  • 500 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

George

Foarte buna si gustoasa aceasta minunata dulceata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri zebra