Dulceaţă de căpsuni reţetă
Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul copilariei intr-un borcan cu dulceata :)
Mod de preparare:
Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.
Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.
A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 30 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci dulceata este gata.
Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.
Din 1.2 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 450 g si unul de 550 g.
Pofta Buna!
Nota! Timpul total de preparare este mai mare, tinand cont ca trebuie sa isi lase suc peste noapte. Insa timpul de fierbere este de aprox 30 de minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii