autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Mancaruri pentru copii

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 iunie 2015

Ingrediente
1200 g capsuni, 500 g zahar (mai mult sau mai putin-dupa gust).

Dificultate: Medie Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul copilariei intr-un borcan cu dulceata :)


Mod de preparare:
Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.
Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.
Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.

A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 30 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.

Din 1.2 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 450 g si unul de 550 g.

Pofta Buna!

Nota! Timpul total de preparare este mai mare, tinand cont ca trebuie sa isi lase suc peste noapte. Insa timpul de fierbere este de aprox 30 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceaţă de căpsuni reţetă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri pentru copii
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine

8 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Capsunile se spala cu codita cu tot sub jet de apa (evitam sa le scufundam in apa multa). Indepartam

21 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

  • 5 comentarii

  • Ileana , 31 martie 2020

    Este o reteta deosebita, parfumata,o maninci cu multa placere in orice anotimp.Imi plac foarte mult retetele tale , felicitari !

  • Anisoara , 09 septembrie 2018

    Wauu,este buna si parfumata, o maninci cu multa placere.

  • Violeta , 17 februarie 2018

    Wauu, foarte buna aceast dulceata.

    • Anca Elena Voicu , 11 iunie 2015

      Draga kok miori, am pus 2 felii de lamaie la alta serie de dulceata si mi-a iesit cam acrisoara, asa ca la asta nu am mai pus. Dar se poate pune, bineinteles. Ma bucur ca ti-a placut! :) O zi frumoasa!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 10 iunie 2015

      foarte buna pacat ca n-ai pus suc de lamaie!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1200 g capsuni
  • 500 g zahar (mai mult sau mai putin-dupa gust).

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Ileana

Este o reteta deosebita, parfumata,o maninci cu multa placere in orice anotimp.Imi plac foarte mult retetele tale , felicitari !

Retete

din Mancaruri pentru copii

Budinca de gris Budinca de gris

Separam ouale. Batem albusurile spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam si galbenusurile. Incorporam grisul treptat cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Clatita germana cu miere si fructe Clatita germana cu miere si fructe

Batem ouale si adaugam faina, praful de sare si esenta de vanilie. Amestecam bine cu un tel pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Galuste picante cu sos de ghimbir si marar