autor:

burdulea maria elena

» » Conserve si muraturi

Dulceata de capsuni (cu gel fix 3x1)

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 iunie 2011

Ingrediente
Este sezonul dulceturilor de tot felul. Zilele astea am preparat dulceata de capsuni, a iesit foarte gustoasa, aromata, racoroasa, datorita mentei uscate pe care am adaugat-o la compozitia de capsuni. De o vreme prepar dulceata cu gel fix, mie personal, imi place mult, iar timpul necesar este mult mai scurt. Cel mai mult mi-a luat spalatul si sterilizatul borcanelor si curatul capsunilor de codite. Intotdeuna incep cu pregatirea borcanelor, pe care dupa ce le spal bine cu detergent de vase, le clatesc cu apa din abundenta, le las sa se scurga putin si le sterilizez in cuptorul de la aragaz cam 10 minute, la foc minim, pana se usuca. Folosesc intotdeauna borcane cu capace filetate. Am facut aceste precizari pt gospodinele incepatoare, sper sa le fie de folos. Aceste manevre au durat vreo 20-30 de minute. Iata reteta:, , Ingrediente: 3 kg capsuni, 1 kg zahar, 2 vanilii, 2 lingurite menta uscata, 3 pliculete gel fix 3x1. Avantajul folosirii gel fix-ului 3x1 este ca nu aveti nevoie de prea mult zahar. Pt 1 kg de fructe e necesar doar 350 g zahar.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

22 voturi

Mod de preparare

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix, se adauga peste capsuni, tot acum se adauga vanilia si menta uscata maruntita, se amesteca bine si se pune dulceata la fiert, la foc potrivit, amestecand continuu. Din momentul inceperii fierberii, este necesar sa fierbeti dulceata cam 3 sau 4 minute, amestecand continuu. Precizez ca eu nu am luat spuma, in rest am respectat instructiunile de pe plicul gel fix. Dupa trecerea timpului de fierbere, luati oala de pe foc si cu ajutorul unui polonic, umpleti borcanele, infiletati capacul apoi puneti borcanele cu gura in jos cateva minute. Asezati toate borcanele intro tava, de data aceasta cu capacul in sus, le acoperiti cu o patura groasa, asigurandu-le in acest mod un dunst uscat. Dupa ce se racesc, ziua urmatoare, le luati din tava, le curatati daca este nevoie, in cazul in care ati picat dulceata pe peretii exteriori ai borcanului, le etichetati si le depozitati in camara. Am obtinut 9 borcanele.
La timpul de preparare am calculat si timpul necesar pregatirii borcanelor. Daca luati in considerare si acest timp, aveti nevoie in total cam de 1 ora si 20-30 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni (cu gel fix 3x1)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cherry la borcan

Cherry la borcan

Rosiile spalate,le punem intr-un vas cu apa si sare sa le oparim 10-15min;le scoatem,dupa ce s-au

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Conopida murata la borcan

Conopida murata la borcan

Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele

66 voturi    22 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Duri Rebei , 26 iunie 2015

    multumesc mult

  • Fara foto

    Anca Mugurel , 24 iunie 2014

    Gelfixul il pot pune atuncia când il pun la fiert

  • Fara foto

    Szikra Silvia , 29 mai 2014

    super

    • Fara foto

      Mioara Ilie , 25 mai 2014

      super

    • Fara foto

      Irina , 21 mai 2014

      Nu am inteles nici o data de ce la dulceata se foloseste gel fix(adica o gramada de conservanti) cand orice dulceata se pastreaza foarte bine fara gel fix.

    • Fara foto

      Dorica Florentin , 09 mai 2014

      Nu stiam ca e asa buna combinatia menta -capsuni

    • Vărzar_Iuliana

      Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2013

      Dulceața de căpșuni e ceva de vis, iar a ta arată superb și pun pariu că este delicioasă. Mulțumesc de rețetă draga mea, acum aștept vara să pregătesc și eu câteva borcănele! Te pup!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

      Constanta, am primit instiintare ca ai postat un comentariu la reteta mea de dulceata, insa dau clic si nu mi se afiseaza comentariul tau, oricum iti multumesc.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      Am facut dulceata cu Gelfix 1:1,Gelfix 2:1,de la Dr.Oetker dar 3:1 nu am vazut si nici nu am stiut ca exista.Voi cauta si eu ,cred ca este foarte avantajos. Imi place ca fructele isi pastreaza foarte bine gustul si forma.Felicitari ,dulceata ta arata super !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

22 voturi

Ingrediente

  • Este sezonul dulceturilor de tot felul. Zilele astea am preparat dulceata de capsuni
  • a iesit foarte gustoasa
  • aromata
  • racoroasa
  • datorita mentei uscate pe care am adaugat-o la compozitia de capsuni. De o vreme prepar dulceata cu gel fix
  • mie personal
  • imi place mult
  • iar timpul necesar este mult mai scurt. Cel mai mult mi-a luat spalatul si sterilizatul borcanelor si curatul capsunilor de codite. Intotdeuna incep cu pregatirea borcanelor
  • pe care dupa ce le spal bine cu detergent de vase
  • le clatesc cu apa din abundenta
  • le las sa se scurga putin si le sterilizez in cuptorul de la aragaz cam 10 minute
  • la foc minim
  • pana se usuca. Folosesc intotdeauna borcane cu capace filetate. Am facut aceste precizari pt gospodinele incepatoare
  • sper sa le fie de folos. Aceste manevre au durat vreo 20-30 de minute. Iata reteta:
  • Ingrediente: 3 kg capsuni
  • 1 kg zahar
  • 2 vanilii
  • 2 lingurite menta uscata
  • 3 pliculete gel fix 3x1. Avantajul folosirii gel fix-ului 3x1 este ca nu aveti nevoie de prea mult zahar. Pt 1 kg de fructe e necesar doar 350 g zahar.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Irina

Nu am inteles nici o data de ce la dulceata se foloseste gel fix(adica o gramada de conservanti) cand orice dulceata se pastreaza foarte bine fara gel fix.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ardei grasi si kapia copti la borcan