autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

Dulceata de ceapa rosie

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 31 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 31 mai 2010

Ingrediente
3 cepe rosii, mari,, 80 ml. vin rosu sau otet din vin rosu,, 300g. zahar,, 1 pachet Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se curata si se toaca marunt ceapa.Intr-un vas , se pune ceapa si vinul rosu la fiert.In cateva minute, ceapa se inmoaie ,asa ca se adauga zaharul si se fierbe 10 minute, amestecand mereu.Se adauga gelfix-ul si se mai lasa 2-3 minute sa clocoteasca.
2.Dulceata rezultata se pune in borcane ,care se inchid ermetic si se intorc, asezandu-le pe capac cca. 5 ,minute, apoi se aranjeaza in camara.
3.Dulceata de ceapa rosie se serveste pe langa friptura, rasol, rulade de carne, rasol.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Pepene verde murat (lubenita,harbuz)

Pepene verde murat (lubenita,harbuz)

Printre alte muraturi, isi fac loc cu succes si pepenii. Am gasit in piata pepeni pentru murat, mai

16 voturi    7 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vekas Maria , 07 iunie 2010

    Nu stiu ce se spune despre vin , cert este ca trebuie fiert cu mirodeniile pentru a le imprima gustul acela aparte.Ai gatit Coq au vin?Este o specialitate frantuzeasca, unde vinul da savoare intregului preparat si nu numai.Multe preparate frantuzesti se gatesc cu vin si , crede-ma, vinul fierbe cu celelalte ingrediente.

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Se spune ca nu e bine sa se fiarba vinul - chiar vinul 'fiert' ar trebui doar incalzit. Pe de alta parte sunt multe mancaruri cu vin.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

    Interesant si pe mine m-ai facut foarte curios., am salvat reteta.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010

      cred ca e grozava combinatia cu friptura ;mama mea facea un sos de gogosari cu zahar si miere tot pentru fripturi pe care din pacate ...nu stiu sa il fac

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

      Sunt tare curioasa ce gust are, mai ales langa o friptura.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 31 mai 2010

      Interesanta reteta dumneavoastra!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3 cepe rosii
  • mari,
  • 80 ml. vin rosu sau otet din vin rosu,
  • 300g. zahar,
  • 1 pachet Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Vekas Maria

Nu stiu ce se spune despre vin , cert este ca trebuie fiert cu mirodeniile pentru a le imprima gustul acela aparte.Ai gatit Coq au vin?Este o specialitate frantuzeasca, unde vinul da savoare intregului preparat si nu numai.Multe preparate frantuzesti se gatesc cu vin si , crede-ma, vinul fierbe cu celelalte ingrediente.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Nectar de fructe fără zahăr
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania