Am spalat si am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o oala bine spalata. Peste cirese, am adaugat zaharul le-am amestecat bine, am pus capacul si le-am lasat la frigider de seara pana dimineata. A doua zi le-am amestecat si le-am pus sa fiarba in cuptor, fara capac, timp de 2h. In ultimele 15’ de fiert, am adaugat zeama de lamaie, apoi asa fierbinte am pus-o in borcane. Pe fiecare borcan am pus o bucatica de celofan ud si am infiletat bine capacul. Am tinut aprox.15’, borcanele cu capacul in jos, dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca, fara sa le mai pun in paturi la sterilizat.
Cand sau racit, le-am cosmetizat si etichetat, dupa care le-am asezat frumusel pe raft in camara.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii