autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Dulceata de cirese

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2011

Ingrediente
Am vrut neaparat sa fac cateva borcanele din aceasta delicioasa dulceata, inainte de a pleca in vacanta si asta doar de frica ca nu voi mai gasi cirese la intoarcere. Si am reusit !, Serviti va rog, e fara conservanti !, , , 2,200g cirese spalate si fara samburi, 2,200g zahar, ½ lamaie, doar zeama, 7 borcane 375g cu capac/sterilizate, celofan

Dificultate: Redusa Timp: 3h

15 voturi

Mod de preparare

Am spalat si am scos samburii de la cirese, apoi le-am pus intr-o oala bine spalata. Peste cirese, am adaugat zaharul le-am amestecat bine, am pus capacul si le-am lasat la frigider de seara pana dimineata. A doua zi le-am amestecat si le-am pus sa fiarba in cuptor, fara capac, timp de 2h. In ultimele 15’ de fiert, am adaugat zeama de lamaie, apoi asa fierbinte am pus-o in borcane. Pe fiecare borcan am pus o bucatica de celofan ud si am infiletat bine capacul. Am tinut aprox.15’, borcanele cu capacul in jos, dupa care le-am intors si le-am lasat sa se raceasca, fara sa le mai pun in paturi la sterilizat.
Cand sau racit, le-am cosmetizat si etichetat, dupa care le-am asezat frumusel pe raft in camara.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
DULCEATA DE CIRESE AMARE

DULCEATA DE CIRESE AMARE

Ciresele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert.Dupa ce se alege spuma se pune si lamaia taiata

16 voturi    10 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine):

    Am facut-o si eu. Doar ca in plus am pus un varf de cutit de vanilie macinata. Foarte mult imi place! Are un gust intens de cirese.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine):

    Am facut si eu dulceata de cirese,folosind cam aceeasi reteta.Este un deliciu.

  • 6 comentarii

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    Este o dulceata pe placul meu,bunaa!

  • elena , 03 iunie 2013

    zeama de la lamaie sau felii de lamaie ? ai postat o poza si cu felii de lamaie . meri ! :))

  • corina

    corina (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    LIA..daca vrei o aroma deosebita oune la fiert o crenguta de menta verde,pe care o scoti la sfirsit,e deosebit,crede-ma!!eu stiu secretul de la bunica mea,o specialista in dulceturi si cozonaci ca in Bucovina!!si..vacanta placuta !!!

    • mira (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

      da, este o dulceata foarte placuta

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      buna de tot!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Si eu am facut dulceta,reteta e asemanatoare,singura duferenta e ca eu am pus cateva bucatele de coaja de lamaie pentru aroma !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

15 voturi

Ingrediente

  • Am vrut neaparat sa fac cateva borcanele din aceasta delicioasa dulceata
  • inainte de a pleca in vacanta si asta doar de frica ca nu voi mai gasi cirese la intoarcere. Si am reusit !
  • Serviti va rog
  • e fara conservanti !
  • 2,200g cirese spalate si fara samburi
  • 2,200g zahar
  • ½ lamaie
  • doar zeama
  • 7 borcane 375g cu capac/sterilizate
  • celofan

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

12 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

COSTEO (Chef de cuisine)

Este o dulceata pe placul meu,bunaa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Magiun de prune