autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Dulceata de cirese

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 iunie 2014

Ingrediente
3.2 kg cirese, 1.250 gr zahar, borcane mici de 400 gr

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.
Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.
Indepartam coditele si scoatem samburii.
Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam sa stea asa o ora la rece.
Punem oala pe foc, la inceput dam focul putin mai mare, iar cand incepe sa fiarba, focul il reglam mediu-spre mic.
Spuma ce se formeaza deasupra o luam cu o paleta.
Amestecam din cand in cand, usor, sa nu zdrobim ciresele.
Dupa circa o ora si jumatate, luam putina dulceata pe o farfurioara.
O lasam sa se raceasca, apoi impingem putin cu dosul unei lingurite.
Daca se formeaza un fel de riduri inseamna ca dulceata este gata.
Inchidem aragazul si punem dulceata fierbinte in borcane.
Le infiletam bine si invelim borcanele intr-o patura pana a doua zis, cand le ducem la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele.

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu dulceata de cirese amare

Negresa cu dulceata de cirese amare

Se pun pe foc intr-o cratita laptele, margarina,zaharul,praful de cacao,esenta de rom si zaharul

12 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 3.2 kg cirese
  • 1.250 gr zahar
  • borcane mici de 400 gr

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Must