Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.
Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.
Indepartam coditele si scoatem samburii.
Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam sa stea asa o ora la rece.
Punem oala pe foc, la inceput dam focul putin mai mare, iar cand incepe sa fiarba, focul il reglam mediu-spre mic.
Spuma ce se formeaza deasupra o luam cu o paleta.
Amestecam din cand in cand, usor, sa nu zdrobim ciresele.
Dupa circa o ora si jumatate, luam putina dulceata pe o farfurioara.
O lasam sa se raceasca, apoi impingem putin cu dosul unei lingurite.
Daca se formeaza un fel de riduri inseamna ca dulceata este gata.
Inchidem aragazul si punem dulceata fierbinte in borcane.
Le infiletam bine si invelim borcanele intr-o patura pana a doua zis, cand le ducem la rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii