Dulceata de cirese

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de cirese

Ingrediente

  • 3.2 kg cirese
  • 1.250 gr zahar
  • borcane mici de 400 gr

Mod de preparare

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.

Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.

Indepartam coditele si scoatem samburii.

Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam sa stea asa o ora la rece.

Punem oala pe foc, la inceput dam focul putin mai mare, iar cand incepe sa fiarba, focul il reglam mediu-spre mic.

Spuma ce se formeaza deasupra o luam cu o paleta.

Amestecam din cand in cand, usor, sa nu zdrobim ciresele.

Dupa circa o ora si jumatate, luam putina dulceata pe o farfurioara.

O lasam sa se raceasca, apoi impingem putin cu dosul unei lingurite.

Daca se formeaza un fel de riduri inseamna ca dulceata este gata.

Inchidem aragazul si punem dulceata fierbinte in borcane.

Le infiletam bine si invelim borcanele intr-o patura pana a doua zis, cand le ducem la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise