Dulceata de cirese

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de cirese

Ingrediente

  • 3.2 kg cirese
  • 1.250 gr zahar
  • borcane mici de 400 gr

Mod de preparare

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.

Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.

Indepartam coditele si scoatem samburii.

Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam sa stea asa o ora la rece.

Punem oala pe foc, la inceput dam focul putin mai mare, iar cand incepe sa fiarba, focul il reglam mediu-spre mic.

Spuma ce se formeaza deasupra o luam cu o paleta.

Amestecam din cand in cand, usor, sa nu zdrobim ciresele.

Dupa circa o ora si jumatate, luam putina dulceata pe o farfurioara.

O lasam sa se raceasca, apoi impingem putin cu dosul unei lingurite.

Daca se formeaza un fel de riduri inseamna ca dulceata este gata.

Inchidem aragazul si punem dulceata fierbinte in borcane.

Le infiletam bine si invelim borcanele intr-o patura pana a doua zis, cand le ducem la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor