Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop curat, cu gura in jos.
Ciresele le spalam bine, bine sub jetul de apa rece.
Indepartam coditele si scoatem samburii.
Ciresele curatate le punem intr-o oala de tuci, adaugam zaharul si le lasam sa stea asa o ora la rece.
Punem oala pe foc, la inceput dam focul putin mai mare, iar cand incepe sa fiarba, focul il reglam mediu-spre mic.
Spuma ce se formeaza deasupra o luam cu o paleta.
Amestecam din cand in cand, usor, sa nu zdrobim ciresele.
Dupa circa o ora si jumatate, luam putina dulceata pe o farfurioara.
O lasam sa se raceasca, apoi impingem putin cu dosul unei lingurite.
Daca se formeaza un fel de riduri inseamna ca dulceata este gata.
Inchidem aragazul si punem dulceata fierbinte in borcane.
Le infiletam bine si invelim borcanele intr-o patura pana a doua zis, cand le ducem la rece.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii