autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de cirese

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor), 1000 g zahar, 1 pahar apa (350 ml)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :)

Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar si in functie de preferintele fiecaruia.

Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare, impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop).

Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca.

Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit.

Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)



Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de cirese albe

Dulceata de cirese albe

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si vanilia;

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu

35 voturi    7 comentarii
15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 12 iunie 2018

    Foarte buna ,implace tare mult, felicitari pentru toate preparataele tale.

  • Fara foto

    Staverica , 11 iunie 2018

    Buna si usoara.va multumim ptr.tot.

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1000 g zahar
  • 1 pahar apa (350 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonia

Foarte buna ,implace tare mult, felicitari pentru toate preparataele tale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Crema de vanilie