autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de cirese

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor), 1000 g zahar, 1 pahar apa (350 ml)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :)

Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar si in functie de preferintele fiecaruia.

Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare, impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop).

Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca.

Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit.

Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)



Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese

Cheescake cu crema de lapte si dulceata de cirese

Astfel ca incingeti cuptorul la treapta 6 sau la 180 pentru cei cu cuptoare, nu jucarele de aragaze

12 voturi    6 comentarii
55 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1000 g zahar
  • 1 pahar apa (350 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

8 voturi    4 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    2 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tiramisu rețeta originală Tiramisu rețeta originală

Mod de preparare Tiramisu rețeta originală: Se prepara 500 ml cafea fara zahar si se lasa deoparte sa se raceasca. Se separa ouale

7 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu Tiramisu

Se face un sabayon din galbenus si zaharul pudra, dupa ce s-au batut se adauga mascarponele, apoi se adauga gelatina, care a fost temperata

1 vot    6 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Mini Pavlova