autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de cirese

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 iunie 2017

Ingrediente
1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor), 1000 g zahar, 1 pahar apa (350 ml)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

8 voturi

Mod de preparare

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :)

Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar si in functie de preferintele fiecaruia.

Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare, impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop).

Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca.

Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit.

Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)



Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.



Pofta Buna!



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de cirese

Dulceata de cirese

Borcanele le spalam bine cu apa fierbinte, la fel si capacele, si le punem la scurs pe un prosop

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

Dulceata de cirese amare (sau salbatice)

Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sonia , 12 iunie 2018

    Foarte buna ,implace tare mult, felicitari pentru toate preparataele tale.

  • Fara foto

    Staverica , 11 iunie 2018

    Buna si usoara.va multumim ptr.tot.

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1700 g cirese (cantarite dupa scoaterea samburilor)
  • 1000 g zahar
  • 1 pahar apa (350 ml)

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

12 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sonia

Foarte buna ,implace tare mult, felicitari pentru toate preparataele tale.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi cu branza dulce si potisa Gogosi cu branza dulce si potisa

Se pune branza dulce intr-un vas; peste ea se adauga laptele dulce, potisa in amestec cu faina, sare, esenta, oul si se omogenizeaza

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Ciambelle- Gogosi italiene Ciambelle- Gogosi italiene

Pentru reusita acestor gogosi italiene, este foarte important sa se respecte modul de pregatire al aluatului si al felului de framantare. In

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse
Tarte cu fructe