autor:

lumi

» » Conserve si muraturi

Dulceata de cirese amare

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 kg cirese amare, 1kg zahar, 2 pahare cu apa, 4 borcanele de 0,400kg

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese si se presara cu 1/2 kg zahar
Se lasa pana a doua zi si se scurge zeama in cratita unde vei fierbe dulceata
Se adauga restul de zahar si cele 2 pahare cu apa
Cand s-a fiert bine siropul, se adauga fructele si se mai fierbe 1/2 ora
Eu pun dulceata in borcane mai mici pentru ca daca nu o mancam se strica,prinde floare de mucegai
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare

Dulceata de cirese amare

Ciresele spalate si curatate de samburi se pun intr-un vas pe foc mare impreuna cu zaharul si cuisoarele.

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Negresa cu dulceata de cirese amare

Negresa cu dulceata de cirese amare

Se pun pe foc intr-o cratita laptele, margarina,zaharul,praful de cacao,esenta de rom si zaharul

11 voturi    7 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta,dar nu am mai pus apa si am adaugat o lamaie felii.A iesit extraordinar de buna!

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    husni , 17 martie 2010

    O bunatate. Aici nu am cirese amare,dar imi placeau mult ,cind eram in Romania.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Nu am facut niciodata dar cred ca e buna.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Se poate sa nu adaugi si apa,dar iese mai groasa compozitia Eu am vrut sa fie mai siropoasa! Referitor la modul de conservare:le fierb pentru ca imi tin si 3 ani Multumesc pentru poze(mie mi le-a sters o vecina din aparat)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu mai adaug deloc apa.Si nici nu a prins mucegai niciodata.Poate nu e fiarta suficient?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cirese amare
  • 1kg zahar
  • 2 pahare cu apa
  • 4 borcanele de 0,400kg

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

6 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
PAPANASI PRAJITI

PAPANASI PRAJITI

Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se umfle 10 min Se adauga branza, apoi

31 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

husni

O bunatate. Aici nu am cirese amare,dar imi placeau mult ,cind eram in Romania.

Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de caise cu miezuri de nuci