autor:

lumi

» » Conserve si muraturi

Dulceata de cirese amare

Autor: lumi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lumi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
2 kg cirese amare, 1kg zahar, 2 pahare cu apa, 4 borcanele de 0,400kg

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese si se presara cu 1/2 kg zahar
Se lasa pana a doua zi si se scurge zeama in cratita unde vei fierbe dulceata
Se adauga restul de zahar si cele 2 pahare cu apa
Cand s-a fiert bine siropul, se adauga fructele si se mai fierbe 1/2 ora
Eu pun dulceata in borcane mai mici pentru ca daca nu o mancam se strica,prinde floare de mucegai
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
DULCEATA DE CIRESE AMARE

DULCEATA DE CIRESE AMARE

Ciresele se amesteca cu zaharul si se pun la fiert.Dupa ce se alege spuma se pune si lamaia taiata

16 voturi    10 comentarii
1h
Sucuri si compoturi de fructe

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mirey

    mirey (Chef de cuisine):

    Am pregatit aceasta reteta,dar nu am mai pus apa si am adaugat o lamaie felii.A iesit extraordinar de buna!

  • 4 comentarii

  • husni , 17 martie 2010

    O bunatate. Aici nu am cirese amare,dar imi placeau mult ,cind eram in Romania.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2009

    Nu am facut niciodata dar cred ca e buna.

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Se poate sa nu adaugi si apa,dar iese mai groasa compozitia Eu am vrut sa fie mai siropoasa! Referitor la modul de conservare:le fierb pentru ca imi tin si 3 ani Multumesc pentru poze(mie mi le-a sters o vecina din aparat)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Eu nu mai adaug deloc apa.Si nici nu a prins mucegai niciodata.Poate nu e fiarta suficient?!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 2 kg cirese amare
  • 1kg zahar
  • 2 pahare cu apa
  • 4 borcanele de 0,400kg

Raporteaza reteta

Retete
de lumi
Legume inabusite

Legume inabusite

E foarte simplu de preparat si timp redus in bucatarie: Ceapa se taie in diverse forme(pestisor,

8 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se amesteca ouale cu zaharul, sarea,grisul si se lasa sa se

33 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri
Pasca de Paste

Pasca de Paste

Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se tripleaza cantitatea si apoi cu branza de si smantana

12 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse

husni

O bunatate. Aici nu am cirese amare,dar imi placeau mult ,cind eram in Romania.

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali