Se spala ciresele,se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative cirese-zahar.Se tin la rece 2-3 ore pana se inmoaie zaharul si se formeaza putin sirop.Se pun la fiert mai intai la foc mic pana se topeste zaharul, apoi la foc mai iute.Spuma care se formeaza se aduna cu grija,iar cand este destul de bine legata (s-a obtinut consistenta dorita) se toarna zeama de lamaie si se mai tine cateva minute pe foc.
Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.
Dulceata se lasa sa se racoreasca putin ,se pune in borcane,se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa nu cada la fundul borcanelor,dupa care se tin acoperite pana a doua zi.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii