Dulceata de dovlecei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg dovlecei
  • 1 kg zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja,de seminte si se taie cubulete dupa care se pun la fiert in apa clocotita timp de 5 min.Se scurg de aceea apa si se pun din nou la fiert in apa clocotita acum timp de 10 min.

Se scurg,se trec prin jet de apa rece si se dau deoparte.Se pune apa,300 ml la fiert cu zaharul si cand s_a topit zaharul se adauga dovleceii si zaharul vanilat.

Lasa ti dulceata sa fiarba la foc mic circa 30 40 min,iar la final se adauga zeama de lamaie si se da deoparte.

Dulceata se pune fierbinte in borcane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise