Dovleceii se curata de coaja,de seminte si se taie cubulete dupa care se pun la fiert in apa clocotita timp de 5 min.Se scurg de aceea apa si se pun din nou la fiert in apa clocotita acum timp de 10 min.
Se scurg,se trec prin jet de apa rece si se dau deoparte.Se pune apa,300 ml la fiert cu zaharul si cand s_a topit zaharul se adauga dovleceii si zaharul vanilat.
Lasa ti dulceata sa fiarba la foc mic circa 30 40 min,iar la final se adauga zeama de lamaie si se da deoparte.
Dulceata se pune fierbinte in borcane.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii