Fructele se ingrijesc de frunze si codite; se spala bine, se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp zaharul se amesteca cu fructele, se pun la fiet intr-o cratita cu fundul dublu.
Se fierb timp de 15-20 minute, se adauga zeama de lamaie, se opreste focul, se lasa cam 5 minute la racit, dupa care se pun in borcane spalate si limpezite, care au fost introduse in prealabil in cuptorul incins timp de 5 minute pt sterilizare si se vor umple cu dulceata, se pun capacele si se intorc cu capacul in jos.
Se lasa sa se raceasca bine dupa care se vor depozita in camara,beci etc.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii