autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Dulceata de ghimbir

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Ingrediente
Este o dulceata puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos., Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor, atat sub forma solida cat si sub forma lichida, , 2 cani ghimbir ras, ramas dupa extragerea siropului(vezi, reteta anterioara), 300g miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul.
Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare la suprafata. Capsam borcanul si-l depozitam in camara la racoare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si

1 vot    1 comentariu
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de visine (reteta clasica)

Dulceata de visine (reteta clasica)

Aceasta reteta, o foloseam inainte de aparitia gel fixului pe piata. Mod de preparare: Se aleg

77 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Cu siguranta aromata!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Am salvat reteta, e tare interesanta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Sanatoasa si gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Lia esti un izvor nesecat de surprize pentru mine . Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Un deliciu...

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Ceva deosebit !:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • Este o dulceata puternic picanta
  • care se ia ca tonic digestiv
  • ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos.
  • Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor
  • atat sub forma solida cat si sub forma lichida
  • 2 cani ghimbir ras
  • ramas dupa extragerea siropului(vezi
  • reteta anterioara)
  • 300g miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

11 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Cu siguranta aromata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de afine