autor:

Lia Maria

» » Conserve si muraturi

Dulceata de ghimbir

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Ingrediente
Este o dulceata puternic picanta, care se ia ca tonic digestiv, ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos., Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor, atat sub forma solida cat si sub forma lichida, , 2 cani ghimbir ras, ramas dupa extragerea siropului(vezi, reteta anterioara), 300g miere de albine

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Topim mierea daca nu este fluida, lasam 2-3 linguri deoparte, iar restul o amestecam foarte bine, cu ghimbirul.
Golim compozitia intr-un borcan sterilizat in prealabil, apasam cu lingura sa nu ramana goluri de aer, adaugam si restul de miere, formandu-se astfel o pelicula protectoare la suprafata. Capsam borcanul si-l depozitam in camara la racoare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si

1 vot    1 comentariu
40 min
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci

Zacusca de vinete cu ciuperci

Ceapa si ciupercile curatate, spalate, taiate marunt le calim in ulei bine incins impreuna cu zahar

4 voturi    1 comentariu
3h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • www.divainbucatarie.ro

    www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Cu siguranta aromata!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012

    Am salvat reteta, e tare interesanta.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

    Sanatoasa si gustoasa!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Lia esti un izvor nesecat de surprize pentru mine . Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Un deliciu...

    • Fara foto

      Adina (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Ceva deosebit !:)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Este o dulceata puternic picanta
  • care se ia ca tonic digestiv
  • ca antiseptic faringian si ca stimulent nervos.
  • Pe langa calitatile terapeutice excelente…este foarte gustoasa la prepararea dulciurilor
  • atat sub forma solida cat si sub forma lichida
  • 2 cani ghimbir ras
  • ramas dupa extragerea siropului(vezi
  • reteta anterioara)
  • 300g miere de albine

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine)

Cu siguranta aromata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii