Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gutuile, alese coapte care au fost spalate,curatate de coaja si de miezul tare si taiate in bucatele.
Gutuile sunt fierte cand au un aspect lucios si plutesc in sirop (daca se fierb prea mult se inchid la culoare).
Se ia cratita de pe foc, se scot batoanele de vanilie,se inlatura spuma si se pune dulceata in borcane.
Gutuile cand le curatam nu este indicat sa le punem in apa, chiar daca isi schimba culoarea , isi vor reveni cand le punem in siropul fierbinte.
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii