Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gutuile, alese coapte care au fost spalate,curatate de coaja si de miezul tare si taiate in bucatele.
Gutuile sunt fierte cand au un aspect lucios si plutesc in sirop (daca se fierb prea mult se inchid la culoare).
Se ia cratita de pe foc, se scot batoanele de vanilie,se inlatura spuma si se pune dulceata in borcane.
Gutuile cand le curatam nu este indicat sa le punem in apa, chiar daca isi schimba culoarea , isi vor reveni cand le punem in siropul fierbinte.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii