autor:

moira

» » Conserve si muraturi

Dulceata de Gutui Aurie

Autor: moira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
- Gutui (mere/pere)2 Kg., - zahar 2 kg., - apa 4 l, - vanilie - 2 plicuri, - scortisoara - o lingurita, , Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis., Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.
Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).
Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.
Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.
Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).
Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Gutui Aurie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

226 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Ketchup picant

Ketchup picant

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si

8 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.
  • - zahar 2 kg.
  • - apa 4 l
  • - vanilie - 2 plicuri
  • - scortisoara - o lingurita
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine
  • ajuta la conservare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti in otet