Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.
Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).
Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.
Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.
Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).
Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii