Dulceata de Gutui Aurie

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.;
  • - zahar 2 kg.;
  • - apa 4 l;
  • - vanilie - 2 plicuri;
  • - scortisoara - o lingurita;
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.

Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).

Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.

Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.

Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).

Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise