Dulceata de Gutui Aurie

Timp pregatire
230 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.;
  • - zahar 2 kg.;
  • - apa 4 l;
  • - vanilie - 2 plicuri;
  • - scortisoara - o lingurita;
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.

Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).

Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.

Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.

Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).

Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Salata de icre

Salata de icre

Reteta de salata de icre. Cum faci acasa salata de icre.

Salata de icre
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor