autor:

moira

» » Conserve si muraturi

Dulceata de Gutui Aurie

Autor: moira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
- Gutui (mere/pere)2 Kg., - zahar 2 kg., - apa 4 l, - vanilie - 2 plicuri, - scortisoara - o lingurita, , Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis., Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.
Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).
Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.
Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.
Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).
Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Gutui Aurie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.
  • - zahar 2 kg.
  • - apa 4 l
  • - vanilie - 2 plicuri
  • - scortisoara - o lingurita
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine
  • ajuta la conservare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari in sos tomat pentru iarna