autor:

moira

» » Conserve si muraturi

Dulceata de Gutui Aurie

Autor: moira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
- Gutui (mere/pere)2 Kg., - zahar 2 kg., - apa 4 l, - vanilie - 2 plicuri, - scortisoara - o lingurita, , Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis., Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.
Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).
Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.
Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.
Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).
Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Gutui Aurie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de castane

Dulceata de castane

Se curata castanele de coaja și se fierb, insa fara sa se sfarame castanele. Într-o cratiță,

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Conserve si muraturi
Ardei bulgaresti

Ardei bulgaresti

amestecam apa cu otetul, sarea, zaharul, piperul si foile de dafin, se pun toate pe foc. Intre timp

5 voturi    4 comentarii
15 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.
  • - zahar 2 kg.
  • - apa 4 l
  • - vanilie - 2 plicuri
  • - scortisoara - o lingurita
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine
  • ajuta la conservare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Fasole verde la borcan