autor:

moira

» » Conserve si muraturi

Dulceata de Gutui Aurie

Autor: moira (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: moira (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 octombrie 2010

Ingrediente
- Gutui (mere/pere)2 Kg., - zahar 2 kg., - apa 4 l, - vanilie - 2 plicuri, - scortisoara - o lingurita, , Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis., Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine, ajuta la conservare.

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Gutuile se taie cubulete dupa ce sunt spalate.
Se pun in oala cu zaharul, apa, aromele(un strop de rom).
Se fierb pana se intareste, devine gelatinoasa.
Mie asa imi place , transparenta si cu bucati maricele, sa se vada in borcan.
Apa se poate pune mai putin 2l la 2kg(eu asa fac).
Borcanele se pun la cuptorul care a fost incalzit bine, pana se face o pojghita deasupra care ajuta la conservarea mai buna a dulcetii(ermetizare), se pun capacele uscate bine si se lasa in cuptor pana se racesc.Se tin peste iarna si le poti manca si anul urmator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de Gutui Aurie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Cherry la borcan

Cherry la borcan

Rosiile spalate,le punem intr-un vas cu apa si sare sa le oparim 10-15min;le scoatem,dupa ce s-au

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

Masline negre conservate in saramura si ulei de masline

Maslinele negre se spala, se scurg si apoi se cresteaza cu un cutit fiecare maslina in 2-3 locuri. Se

10 voturi    7 comentarii
120h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • - Gutui (mere/pere)2 Kg.
  • - zahar 2 kg.
  • - apa 4 l
  • - vanilie - 2 plicuri
  • - scortisoara - o lingurita
  • Cel mai bun conservant natural este tinctura de propolis.
  • Dar aici nu punem pentru ca zaharul tine
  • ajuta la conservare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Castraveti murati in saramura Castraveti murati in saramura

Castravetii se spala ,se pun in apa rece putin sarata (10 g sare la litru de apa) si se tin cam 3 ore (devin elastici ) . Dupa asta

175 voturi    44 comentarii
50h
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Castraveti murati in saramura