autor:

Vekas

» » Conserve si muraturi

DULCEATA DE MORCOVI

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
750g.morcovi, , 300g. caise,, 1 portocala, , 1kg. zahar, 1 pachet Gelfix

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

1.Se curata si se rad morcovii pe razatoarea mica.
2.Caisele se spala, se cufunda in apa clocotita pentru a putea fi mai usor decojite,se scot samburii , apoi pulpa se taie in cubulete. Se stoarce peste ele sucul de la o portocala, se adauga coaja rasa de la portocala, zaharul si se lasa sa stea 4 ore.
3 Se adauga Gelfix-ul, se amesteca si se fierbe dulceata 4- 5 minute.
4.Se toarna fierbinte in borcane,care se inchid ermetic cu capace metalice,apoi borcanele se intorc si se tin 5 minute, dupa care se pun in camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "DULCEATA DE MORCOVI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Rosii uscate in ulei

Rosii uscate in ulei

Deci: simplu ca buna ziua! Iei rosiile, le speli, le tai felii, dar ai grija sa pastrezi cam aceeasi

28 voturi    17 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari traditionali

Gogosari traditionali

Cureti gogosarii si-i tai in sferturi. Faci un bait din apa, otet, mirodenii,sare, miere, ulei. Cand

52 voturi    7 comentarii
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Monika K (Chef de cuisine) , 03 aprilie 2009

    Aceasta e o reteta mai speciala, pina acum nu am mincat - si nici auzit- de dulceata de morcovi. Inca o reteta din retetarul Doamnei Vekas pe care sigur o voi incerca !

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 750g.morcovi
  • 300g. caise,
  • 1 portocala
  • 1kg. zahar
  • 1 pachet Gelfix

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

Monika K (Chef de cuisine)

Aceasta e o reteta mai speciala, pina acum nu am mincat - si nici auzit- de dulceata de morcovi. Inca o reteta din retetarul Doamnei Vekas pe care sigur o voi incerca !

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
peste sarat (ansoa)