autor:

frunza janet

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Ingrediente
Pentru 2 borcane de 370 ml:, - nuci verzi 1,800 g, - 700 g zahar,, - 350-400 ml apa,, - o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 12h

10 voturi

Mod de preparare

Se folosesc nucile verzi mici, pana nu isi formeaza miezul! Asadar, se curata nucile cu grija pana la partea alba, nu se lasa deloc coaja verde, ca iese amara. Am folosit manusi menajere, chiar si asa, un picut, tot s-au colorat degetele.



Pe masura ce sunt curatate se pun intr-un vas cu apa rece, in care s-a pus sare de lamaie, sa nu oxideze. Mai intai am inceput sa curat nucile, ca pe cartofi, dar va spun ca tare incomod este, din cauza manusilor! Am incercat atunci sa le curat ca pe portocale.



Am taiat nuca la capete, pana la partea alba, apoi restul, fasiute. A fost incomparabil mai usor si le-am terminat si mai repede de curatat. Operatiunea asta am facut-o dimineata, le-am lasat in bolul cu apa rece si sare de lamaie si am schimbat apa, cam din ora in ora, Pana a iesit limpede, nu a mai iesit colorata. Spre seara, am pus la foc.



Intr-o cratita se pune zaharul cu apa si se fierbe pana se leaga, dar nu foarte bine. Se pune apoi lamaia, taiata felii si nucile, bineinteles, curatate. Se lasa sa fiarba pana siropul devine ca mierea, apoi, la borcane cu ea! Sa vedeti ce a iesit! Tare mult imi place! Este o dulceata migaloasa,dar merita!



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/dulceata-de-nuci-verzi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

1. Culegem nuci verzi de marimea oului de prepelita, carora le curatam partea verde, pana dam de

9 voturi    5 comentarii
14h
Conserve si muraturi
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Gheorghe Cristian , 29 iunie 2014

    innebunitor de buna!!! pe unde o mai exista sa fac o cerere?

  • Gentiana Argeseanu , 24 iunie 2014

    vreau si eu

  • Stanoiu Anca , 13 iunie 2014

    sare de lamaie se pune la fiecare schimbare a apei(ia amareala si previne schimbarea culorii)

    • Stanoiu Anca , 13 iunie 2014

      Petruta Stanescu acum sunt bune nucile pana pe 15-20 iunie,apoi deja se intareste coaja

    • Petruta Stanescu , 04 iunie 2014

      cand se culeg nucile verzi?

    • Petruta Stanescu , 04 iunie 2014

      JANET,DAR CIND AI SCIMBAT APA DE MAI MULTE ORI AI MAI PUS SARE DE LAMIIE DE FIECARE DATA?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 370 ml:
  • - nuci verzi 1,800 g
  • - 700 g zahar,
  • - 350-400 ml apa,
  • - o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

15 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Zacusca de vinete cu ciuperci de padure