Dulceata de nuci verzi

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de nuci verzi

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 370 ml:
  • - nuci verzi 1,800 g
  • - 700 g zahar,
  • - 350-400 ml apa,
  • - o lamaie

Mod de preparare

Se folosesc nucile verzi mici, pana nu isi formeaza miezul! Asadar, se curata nucile cu grija pana la partea alba, nu se lasa deloc coaja verde, ca iese amara. Am folosit manusi menajere, chiar si asa, un picut, tot s-au colorat degetele.

Pe masura ce sunt curatate se pun intr-un vas cu apa rece, in care s-a pus sare de lamaie, sa nu oxideze. Mai intai am inceput sa curat nucile, ca pe cartofi, dar va spun ca tare incomod este, din cauza manusilor! Am incercat atunci sa le curat ca pe portocale.

Am taiat nuca la capete, pana la partea alba, apoi restul, fasiute. A fost incomparabil mai usor si le-am terminat si mai repede de curatat. Operatiunea asta am facut-o dimineata, le-am lasat in bolul cu apa rece si sare de lamaie si am schimbat apa, cam din ora in ora, Pana a iesit limpede, nu a mai iesit colorata. Spre seara, am pus la foc.

Intr-o cratita se pune zaharul cu apa si se fierbe pana se leaga, dar nu foarte bine. Se pune apoi lamaia, taiata felii si nucile, bineinteles, curatate. Se lasa sa fiarba pana siropul devine ca mierea, apoi, la borcane cu ea! Sa vedeti ce a iesit! Tare mult imi place! Este o dulceata migaloasa,dar merita!

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/dulceata-de-nuci-verzi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta