autor:

frunza janet

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi

Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: frunza janet (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2014

Ingrediente
Pentru 2 borcane de 370 ml:, - nuci verzi 1,800 g, - 700 g zahar,, - 350-400 ml apa,, - o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 12h

10 voturi

Mod de preparare

Se folosesc nucile verzi mici, pana nu isi formeaza miezul! Asadar, se curata nucile cu grija pana la partea alba, nu se lasa deloc coaja verde, ca iese amara. Am folosit manusi menajere, chiar si asa, un picut, tot s-au colorat degetele.



Pe masura ce sunt curatate se pun intr-un vas cu apa rece, in care s-a pus sare de lamaie, sa nu oxideze. Mai intai am inceput sa curat nucile, ca pe cartofi, dar va spun ca tare incomod este, din cauza manusilor! Am incercat atunci sa le curat ca pe portocale.



Am taiat nuca la capete, pana la partea alba, apoi restul, fasiute. A fost incomparabil mai usor si le-am terminat si mai repede de curatat. Operatiunea asta am facut-o dimineata, le-am lasat in bolul cu apa rece si sare de lamaie si am schimbat apa, cam din ora in ora, Pana a iesit limpede, nu a mai iesit colorata. Spre seara, am pus la foc.



Intr-o cratita se pune zaharul cu apa si se fierbe pana se leaga, dar nu foarte bine. Se pune apoi lamaia, taiata felii si nucile, bineinteles, curatate. Se lasa sa fiarba pana siropul devine ca mierea, apoi, la borcane cu ea! Sa vedeti ce a iesit! Tare mult imi place! Este o dulceata migaloasa,dar merita!



Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/dulceata-de-nuci-verzi.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

Merele se spala si se dau cu tot cu coaja prin razatoarea mare. Punem merele astfel razuite intr-un

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Dupa ce am adunat nucile cu grija, ne inarmam cu rabdare si cu niste manusi de cauciuc mai groase

10 voturi    13 comentarii
7h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Cristian , 29 iunie 2014

    innebunitor de buna!!! pe unde o mai exista sa fac o cerere?

  • Fara foto

    Gentiana Argeseanu , 24 iunie 2014

    vreau si eu

  • Fara foto

    Stanoiu Anca , 13 iunie 2014

    sare de lamaie se pune la fiecare schimbare a apei(ia amareala si previne schimbarea culorii)

    • Fara foto

      Stanoiu Anca , 13 iunie 2014

      Petruta Stanescu acum sunt bune nucile pana pe 15-20 iunie,apoi deja se intareste coaja

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 04 iunie 2014

      cand se culeg nucile verzi?

    • Fara foto

      Petruta Stanescu , 04 iunie 2014

      JANET,DAR CIND AI SCIMBAT APA DE MAI MULTE ORI AI MAI PUS SARE DE LAMIIE DE FIECARE DATA?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

12h

10 voturi

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 370 ml:
  • - nuci verzi 1,800 g
  • - 700 g zahar,
  • - 350-400 ml apa,
  • - o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de frunza janet
Inghetata coapta

Inghetata coapta

Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Prajitura cu mac, nuci caramelizate si portocale

Intr-un bol punem faina, macul, praful de copt si un praf de sare. In alt vas punem la topit margarina,

10 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pulpe false de pui

Pulpe false de pui

Mai intai am facut aluatul: am pus apa,uleiul si praful de sare si apoi faina,l-am framantat bine

14 voturi    5 comentarii
45 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
peste sarat (ansoa)