Se vor folosi nuci crude, care au inca partea lemnoasa. Se va pregati un vas cu apa rece si suc de lamaie. Se ia fiecare nuca si se curata pana se ajunge la miezul alb. Deoarece se oxideaza repede, va fi pusa in vasul cu apa si lamaie imediat ce a fost curatata. Dupa ce au fost toate curatate, se schimba apa si se dau la frigider timp de 12 ore. Nucile se clatesc de mai multe ori si de fiecare data se adauga suc de lamaie.
Se pregateste un sirop din apa si zahar.Se lasa sa fiarba pana ce acesta se ingroasa. Intre timp nucile se oparesc 1-2 min si se scurg bine inainte de a fi puse in sirop. Se lasa sa fiarba aproximativ 15 min, se adauga zeama de la o lamaie, dupa care se mai lasa inca 15 min. Dulceata se toarna fierbinte in borcane curate si uscate. Dupa ce se infileteaza bine, borcanele se intorc pe capac si se lasa sa se raceasca usor.
Din aceste cantitati mi-au iesit 3 borcane de 400.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii