autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi cu miere

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 kg. zahar, 3 pahare apa, 650 gr. nuci verzi curatate, ½ pahar miere de albine, 2 pliculete de zahar vanilat, zeama de la ½ lamiie

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

14 voturi

Mod de preparare

Se curata nucile de coaja verde si pe masura ce se curata, se pun intr-un vas cu apa rece, ca sa nu se innegreasca. Se cintaresc exact 650 gr..Se pun apoi nucile intr-un vas cu apa clocotita si se tin 15 minute. Se strecoara si se pun in alt vas cu apa rece tot pentru 15 minute. Aceasta operatie (trecere de la apa clocotita la apa rece) se repeta de trei ori. In acest timp, se pune zaharul la legat, se spumeaza, se adauga mierea si vanilia. Cind zaharul este legat, dar nu prea tare se pun nucile si zeama de lamiie, lasind sa fiarba pina se leaga dulceata bine. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si stors. Dupa ce s-a racit, se pune in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi cu miere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei pentru umplut consevati in apa

Ardei pentru umplut consevati in apa

Ardeii spalati se curata de cotoare si de toate nervurile, se oparesc 2 minute in apa clocoltita

7 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Dulceata de strugurei, piersici si nectarine

Dulceata de strugurei, piersici si nectarine

Intotdeauna incep cu spalatul si sterilizatul borcanelor in cuptor. Intre timp, pregatesc fructele.

10 voturi    7 comentarii
45 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 30 iulie 2010

    este o bunatate nu am facut de vreo 3 ani da la anu sigur o sa o fac

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

    Eu pun felii de lamaie,nu doar zeama si o pun fierbinte in borcane.Am mai vazut retete in care dulceata se punea rece in borcane.De ce? Cand o pui fierbinte in borcane mi se pare ca are rolul de a se steriliza mai bine.Gresesc?

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

14 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. zahar
  • 3 pahare apa
  • 650 gr. nuci verzi curatate
  • ½ pahar miere de albine
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • zeama de la ½ lamiie

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

vio (Chef de cuisine)

este o bunatate nu am facut de vreo 3 ani da la anu sigur o sa o fac

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă