autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
pentru 100 gr. nuci se iau 1 ½ kg. zahar, ½ baton vanilie, 1 lamiie, 3 pahare apa

Dificultate: Ridicata Timp: 45 min

207 voturi

Mod de preparare

Nucile verzi se curata de coaja verde de deasupra si se pun la inmuiat in apa rece timp de 48 de ore, schimbind apa de 3-4 ori pe zi. Dupa aceea, apa se scurge si nucile se pun pentru 24 de ore in apa de var, scuturind din cind in cind vasul.

Fructele se spala apoi cu apa rece, se inteapa fiecare nuca in citeva locuri cu furculita si se pun din nou in apa rece pentru 48 de ore.

A sasea zi nucile se scot din apa rece, se scufunda in apa clocotita, se fierb timp de 10 minute si apoi se rastoarna intr-o sita. In siropul fierbinte se pun nucile, vanilie si zeama de lamiie.

Dupa ce dulceata a dat in clocot se ia de pe foc. Cind s-a racit, se fierbe inca o data si aceasta operatie se repeta de trei ori. Dupa aceea, se fierbe pina cind este gata. Rece, se pune in borcane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

1. Culegem nuci verzi de marimea oului de prepelita, carora le curatam partea verde, pana dam de

9 voturi    5 comentarii
14h
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi

Dulceata de nuci verzi

Se folosesc nucile verzi mici, pana nu isi formeaza miezul! Asadar, se curata nucile cu grija

10 voturi    6 comentarii
12h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii

  • Elena Marin , 08 iunie 2014

    f. buna....

  • Elena Marin , 08 iunie 2014

    f. buna....

  • Rebeca Mitu , 07 iunie 2013

    imi place mult.

    • Mihaela Hutanu , 04 iunie 2013

      o si mananc in 7 zile.

    • Popa Liliana , 04 iunie 2013

      Este super buna! : )

    • maria , 23 iunie 2010

      eu fac cu mama si a mea tot mai simpla...si iese o dulceata excelenta....!

    • cristina , 22 iunie 2010

      Reteta e veche de cand era bunica. In primul rand sunt 100 bucati nuci, nu 100 de grame. Eu astazi fac dulceata si e mult mai simpla. Am curatat nucile , le-am pus in apa rece de ieri pe astazi (am schimbat apa de vreo 3 ori). Apoi le dau in clocot 10 minute, schimb apa si repet actiunea de 3 ori. Faci un sirop din 1 kg zahar si 3 pahare apa, lasi pana se ingroasa cat doresti de mult, apoi adaugi nucile si mai lasi 5 minute. Lasi la racit si pui in borcane. Atat! Ce mare filozofie?

    • nu e , 18 iunie 2010

      e aiurea reteta nu e buna!!!

    • flori , 10 iunie 2010

      adica imi trebuie o saptamana sa fac o dulceata?

    • dana , 20 iulie 2009

      1 1/2 kg zahar pt 100 gr?....ft mult

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009

      Dupa asa reteta iti cam trece de facut dulceata de nuci. A mea e mai simpla si iese foarte buna in fiecare an.

    • bil_1975 , 18 iunie 2009

      Daca nu se tin nucile in apa cu var, nu ies bune?

    • adi , 16 iunie 2009

      Apa de var????? Nu murim??

    • jesy_eu , 04 iunie 2009

      Da, frate, apa de var, ai citit bine! Si iese super tare!

    • izz , 21 ianuarie 2009

      Ce apa de var, frate?!

    • mamaie , 02 august 2008

      Care 45 min ca dureaza mai mult de o saptamana ?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

45 min

207 voturi

Ingrediente

  • pentru 100 gr. nuci se iau 1 ½ kg. zahar
  • ½ baton vanilie
  • 1 lamiie
  • 3 pahare apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

maria

eu fac cu mama si a mea tot mai simpla...si iese o dulceata excelenta....!

Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Gogosari marinati umpluti cu struguri