autor:

autor

» » Conserve si muraturi

Dulceata de patlagele verzi (gogonele)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
40 de gogonele de marimea prunelor, 1 kg zahar, ½ baton vanilie, zeama de la o lamiie, ¾ l apa

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta. Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita. Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasindu-le sa fiarba cam 10 minute. Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele si se asaza pe un servet sa se zvinte. In acest timp s-a pus zaharul la legat cu ¾ l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de patlagele verzi (gogonele)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

DIN CATEGORIA LEGUME CONGELATE DUPA FIERBERE - SPANAC

Cea mai sigura si cea mai buna metoda de pastrare este congelarea.Congeland legumele avem avantajul

27 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Visine la borcan

Visine la borcan

Se spala, se scoate samburele si se amesteca.Se lasa de azi pe maine apoi se pune in borcane.

7 voturi    1 comentariu
1h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    angy (Chef de cuisine) , 03 decembrie 2009

    cred ca e delicioasa,eu mananc dulceata de tomate dar coapte.Mi-ar fi placut sa stiu in ce zona a tarii se prepara asta,numai din curiozitate!

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • 40 de gogonele de marimea prunelor
  • 1 kg zahar
  • ½ baton vanilie
  • zeama de la o lamiie
  • ¾ l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Fara foto

angy (Chef de cuisine)

cred ca e delicioasa,eu mananc dulceata de tomate dar coapte.Mi-ar fi placut sa stiu in ce zona a tarii se prepara asta,numai din curiozitate!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE