Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita. Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine. Apa,zaharul si zeama de lamaie, se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga patlagelele si se continua fierberea, la foc mic, inca 25-30 minute, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata. Spre final se adauga esenta de vanilie. Dulceata se pune fierbinte, in borcanele spalate si sterilizate. Pentru un gust si mai bun, patlagelele se pot umple cu miez de nuca si fasii din coaja de lamaie sau de portocala.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii