autor:

Truedelights

» » Conserve si muraturi

Dulceata de patlagele verzi

Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Truedelights (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2011

Ingrediente
200 ml apa, 500 g zahar, aprox 50 patlagele verzi de dimensiuni mici (de preferat din soiul prunisoare), 3-4 linguri zeama de lamaie, cateva picaturi esenta de vanilie sau 1 plic zahar vanilat.

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Patlagelele se spala si li se taie un capac mic, in jurul cotorului. Se golesc de seminte, cu ajutorul unei codite de lingurita. Se oparesc in apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot si se pun cu partea taiata in jos, sa se scurga bine. Apa,zaharul si zeama de lamaie, se pun la fiert, pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga patlagelele si se continua fierberea, la foc mic, inca 25-30 minute, adunand din cand in cand spuma care se formeaza la suprafata. Spre final se adauga esenta de vanilie. Dulceata se pune fierbinte, in borcanele spalate si sterilizate. Pentru un gust si mai bun, patlagelele se pot umple cu miez de nuca si fasii din coaja de lamaie sau de portocala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de patlagele verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi asortate la butoi

Muraturi asortate la butoi

Castravetii se spala bine de tot si se lasa la scurs. Conopida se desface in buchetele apoi se spala

50 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Conserve si muraturi
LEGUME PENTRU IARNA

LEGUME PENTRU IARNA

Cureti,speli legumele,le dai pe robot.Adaugi verdeata spalata, zvantata,tocata marunt. Dai la cuptoru

17 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    mira (Chef de cuisine) , 07 februarie 2013

    Foarte interesanta reteta.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 200 ml apa
  • 500 g zahar
  • aprox 50 patlagele verzi de dimensiuni mici (de preferat din soiul prunisoare)
  • 3-4 linguri zeama de lamaie
  • cateva picaturi esenta de vanilie sau 1 plic zahar vanilat.

Raporteaza reteta

Retete
de Truedelights
Ratza pe varza

Ratza pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Piersici

Piersici

Se amesteca bine zaharul cu uleiul , apoi se adauga restul ingredientelor si rezulta o coca moale

12 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Bombite cu visine

Bombite cu visine

Se pun pe foc apa cu zaharul si cacaua si se dau in clocot. Se lasa sa se raceasca. Biscuitii se

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Fara foto

mira (Chef de cuisine)

Foarte interesanta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceaţă de căpsuni reţetă Dulceaţă de căpsuni reţetă

E vremea căpșunilor, dragii mei!!! Ce poate fi mai delicios decât o felie de pâine cu unt și dulceață de căpșuni

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1 Dulceaţă de căpsuni reţetă cu gel fix 3x1

Capsunii spalati, se curata de codite, cei mari se taie bucati, se pun intro oala incapatoare, se amesteca zaharul cu praful gel fix,

22 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de rosii si ardei kapia