Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si taiat in cubulete mici sau dat pe razatoare. Se amesteca si se lasa peste noapte.
A doua zi se scurge siropul si se pune la fiert pana ce incepe sa se lege. Se adauga cubuletele de pepene galben si coaja de lamaie si se mai fierbe pentru aproximativ 15 minute, la foc mic.
Dulceata se toarna fierbinte in borcane si se pastreaza la loc racoros.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii