autor:

SIMONA PATRAS

» » Conserve si muraturi

Dulceata de pepene galben cu ghimbir

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 august 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 august 2014

Ingrediente
1 kg de miez de pepene galben taiat cubulete, 500 g de zahar, 100 g de ghimbir proaspat, zeama de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un bol se pun cubuletele de pepene galben, zeama de lamaie , zaharul si ghimbirul curatat si taiat in cubulete mici sau dat pe razatoare. Se amesteca si se lasa peste noapte.



A doua zi se scurge siropul si se pune la fiert pana ce incepe sa se lege. Se adauga cubuletele de pepene galben si coaja de lamaie si se mai fierbe pentru aproximativ 15 minute, la foc mic.



Dulceata se toarna fierbinte in borcane si se pastreaza la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei bulgaresti

Ardei bulgaresti

amestecam apa cu otetul, sarea, zaharul, piperul si foile de dafin, se pun toate pe foc. Intre timp

6 voturi    4 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Bulion de rosii preparat in casa

Bulion de rosii preparat in casa

Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de

38 voturi    20 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Serban Marcela , 24 august 2014

    interesant

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kg de miez de pepene galben taiat cubulete
  • 500 g de zahar
  • 100 g de ghimbir proaspat
  • zeama de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza