Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Luam perele si le spalam sub jetul de apa.
Le scurgem bine si le curatam de coaja.
Le taiem feliute pe lung, dar subtiri.
Le punem intr-o oala de tuci iar peste presaram zaharul.
Luam o paleta si le amestecam cu zaharul si le lasam sa stea la rece cam 2 ore (in acest timp mai invartim in ele din cand in cand).
Punem oala la foc potrivit si mai invartim in dulceata.
O lasam sa fiarba pana scade binisor zeama.
Luati putina dulceata pe o farfurioara si dati-o la rece.
Daca are consistenta pe care v-o doriti si e destul de scazuta, atunci taiati jumatate de lamaie feliute foarte mici si le puneti in oala.
Invartiti bine, mai dati 2-3 clocote si inchideti ochiul de la dulceata.
Asezam dulceata fierbinte in borcane (ATENTIE LA DEGETE SA NU VA FRIGETI!!!!!!!!).
Le infiletam bine, le punem intr-o patura si le acoperiti cat sa cuprindeti toate borcanele.
Le lasati asa peste noapte iar a 2 a zi le etichetati si le puneti in camara!!!
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii