Dulceata de pere

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Dulceata de pere

Ingrediente

  • 7 castroane cu feliute de pere
  • 4 castroane rase de zahar (folosim acelasi castron cu care am masurat perele)
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.

Luam perele si le spalam sub jetul de apa.

Le scurgem bine si le curatam de coaja.

Le taiem feliute pe lung, dar subtiri.

Le punem intr-o oala de tuci iar peste presaram zaharul.

Luam o paleta si le amestecam cu zaharul si le lasam sa stea la rece cam 2 ore (in acest timp mai invartim in ele din cand in cand).

Punem oala la foc potrivit si mai invartim in dulceata.

O lasam sa fiarba pana scade binisor zeama.

Luati putina dulceata pe o farfurioara si dati-o la rece.

Daca are consistenta pe care v-o doriti si e destul de scazuta, atunci taiati jumatate de lamaie feliute foarte mici si le puneti in oala.

Invartiti bine, mai dati 2-3 clocote si inchideti ochiul de la dulceata.

Asezam dulceata fierbinte in borcane (ATENTIE LA DEGETE SA NU VA FRIGETI!!!!!!!!).

Le infiletam bine, le punem intr-o patura si le acoperiti cat sa cuprindeti toate borcanele.

Le lasati asa peste noapte iar a 2 a zi le etichetati si le puneti in camara!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise