Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs, cu gura in jos pe un prosop curat.
Luam perele si le spalam sub jetul de apa.
Le scurgem bine si le curatam de coaja.
Le taiem feliute pe lung, dar subtiri.
Le punem intr-o oala de tuci iar peste presaram zaharul.
Luam o paleta si le amestecam cu zaharul si le lasam sa stea la rece cam 2 ore (in acest timp mai invartim in ele din cand in cand).
Punem oala la foc potrivit si mai invartim in dulceata.
O lasam sa fiarba pana scade binisor zeama.
Luati putina dulceata pe o farfurioara si dati-o la rece.
Daca are consistenta pe care v-o doriti si e destul de scazuta, atunci taiati jumatate de lamaie feliute foarte mici si le puneti in oala.
Invartiti bine, mai dati 2-3 clocote si inchideti ochiul de la dulceata.
Asezam dulceata fierbinte in borcane (ATENTIE LA DEGETE SA NU VA FRIGETI!!!!!!!!).
Le infiletam bine, le punem intr-o patura si le acoperiti cat sa cuprindeti toate borcanele.
Le lasati asa peste noapte iar a 2 a zi le etichetati si le puneti in camara!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii