autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de pergamonto

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 iunie 2017

Ingrediente
7-8 fructe pergamonto, 1 kg zahar, 4 vanilii, 400 ml apa, 1 lingurita zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia).

Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie, cu un cutit pentru curatat cartofi. Se taie in 2 si se stoarce zeama. Se taie jumatatile in 4 si se curata pe interior pulpa – sa ramana doar coaja alba curata. Se taie in fasii si se oparesc de 2 ori. Se pun din nou la fiert 30 minute – pana se inmoaie, si se pun la scurs. Punem la fiert apa cu zaharul si, dupa ce fierbe 5 minute, punem si fasiile de pergamonto si fierbem pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si mai fierbem inca 30 minute sau pana se leaga siropul. Se ia de pe foc, se pun coaja si zeama de lamaie si vanilia si se pune calduta in borcane.

Siropul de la dulceata se poate servi cu iaurt.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pergamonto" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Conserve si muraturi
Ketchup picant

Ketchup picant

Am avut rosii si ardei de la mama din gradina........rosiile au fost pline de zeama ,carnoase si

7 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de ardei iute

Dulceata de ardei iute

Otetul se fierbe 30 de minute cu zaharul pana acesta se leaga. Ardeii se spala si se lasa la zvantat. "Operatia"

5 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7-8 fructe pergamonto
  • 1 kg zahar
  • 4 vanilii
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    19 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Compot de cirese Compot de cirese

Ciresele se spala, se rup coditele si se lasa în apa rece si un praf de sare o jumatate de ora. În cazul în care ciresele

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gutui cu nuci