Dulceata de pergamonto

Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Dulceata de pergamonto

Ingrediente

  • 7-8 fructe pergamonto
  • 1 kg zahar
  • 4 vanilii
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia).

Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie, cu un cutit pentru curatat cartofi. Se taie in 2 si se stoarce zeama. Se taie jumatatile in 4 si se curata pe interior pulpa – sa ramana doar coaja alba curata. Se taie in fasii si se oparesc de 2 ori. Se pun din nou la fiert 30 minute – pana se inmoaie, si se pun la scurs. Punem la fiert apa cu zaharul si, dupa ce fierbe 5 minute, punem si fasiile de pergamonto si fierbem pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si mai fierbem inca 30 minute sau pana se leaga siropul. Se ia de pe foc, se pun coaja si zeama de lamaie si vanilia si se pune calduta in borcane.

Siropul de la dulceata se poate servi cu iaurt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise