autor:

strumfii bucatari

» » Conserve si muraturi

Dulceata de pergamonto

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 iunie 2017

Ingrediente
7-8 fructe pergamonto, 1 kg zahar, 4 vanilii, 400 ml apa, 1 lingurita zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia).

Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie, cu un cutit pentru curatat cartofi. Se taie in 2 si se stoarce zeama. Se taie jumatatile in 4 si se curata pe interior pulpa – sa ramana doar coaja alba curata. Se taie in fasii si se oparesc de 2 ori. Se pun din nou la fiert 30 minute – pana se inmoaie, si se pun la scurs. Punem la fiert apa cu zaharul si, dupa ce fierbe 5 minute, punem si fasiile de pergamonto si fierbem pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si mai fierbem inca 30 minute sau pana se leaga siropul. Se ia de pe foc, se pun coaja si zeama de lamaie si vanilia si se pune calduta in borcane.

Siropul de la dulceata se poate servi cu iaurt.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pergamonto" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Muraturi taiate in otet

Muraturi taiate in otet

Legumele se taie felii,se freaca cu sare si se lasa pina a doua zi.se scurg bine si se amesteca cu

7 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Sfat: aceasta muratura are nevoie de 3-4 zile pt a se acri, perioada in care se tine la soare.

19 voturi    9 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7-8 fructe pergamonto
  • 1 kg zahar
  • 4 vanilii
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

4 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Dulceata de caise (reteta clasica)