Dulceata de pergamonto

Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Dulceata de pergamonto

Ingrediente

  • 7-8 fructe pergamonto
  • 1 kg zahar
  • 4 vanilii
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia).

Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie, cu un cutit pentru curatat cartofi. Se taie in 2 si se stoarce zeama. Se taie jumatatile in 4 si se curata pe interior pulpa – sa ramana doar coaja alba curata. Se taie in fasii si se oparesc de 2 ori. Se pun din nou la fiert 30 minute – pana se inmoaie, si se pun la scurs. Punem la fiert apa cu zaharul si, dupa ce fierbe 5 minute, punem si fasiile de pergamonto si fierbem pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si mai fierbem inca 30 minute sau pana se leaga siropul. Se ia de pe foc, se pun coaja si zeama de lamaie si vanilia si se pune calduta in borcane.

Siropul de la dulceata se poate servi cu iaurt.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor