Piersicile se spală și se curăță de coajă. Se taie și li se scot sâmburii apoi se taie bucăți. Eu am cântărit 2 kg dar când le-am pus în oală am mai adăugat câteva (mi se păreau puține :D) cred că am ajuns cam pe la
2,5 kg piersici (cântărite întregi) și am adăugat zahărul, 1 kg nu mai mult.
Am amestecat zahărul cu piersicile , le-am pus pe foc potrivit spre mic și le-am fiert. Aveți grijă să fie o oală încăpătoare pentru că lasă destul de mult suc. Pentru început se amestecă din când în când dar la final aveți grijă să amestecați des pentru că are tendința să se prindă , să nu afumați bunătate de dulceață! Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie, cu o spumieră.
Am fiert dulceața cam 3 ore și a ieșit ... ce vedeți! Știți că dulceața este gata când , puțină dulceață pusă pe o farfurie și răcită are o consistență legată, adică siropul nu curge ca apa. Când e gata se pune caldă (fierbinte) în borcane curate și bine uscate și se pun capacele. O să se capseze singure.
Au ieșit 3 borcane cu dulceață bună, bună!
Poftă bună!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii