autor:

gaby

» » Dulciuri diverse

Dulceata de piersici

Autor: gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iulie 2011

Ingrediente
2 kg piersici (cântărite întregi), 1 kg de zahăr

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

57 voturi

Mod de preparare

Piersicile se spală și se curăță de coajă. Se taie și li se scot sâmburii apoi se taie bucăți. Eu am cântărit 2 kg dar când le-am pus în oală am mai adăugat câteva (mi se păreau puține :D) cred că am ajuns cam pe la

2,5 kg piersici (cântărite întregi) și am adăugat zahărul, 1 kg nu mai mult.

Am amestecat zahărul cu piersicile , le-am pus pe foc potrivit spre mic și le-am fiert. Aveți grijă să fie o oală încăpătoare pentru că lasă destul de mult suc. Pentru început se amestecă din când în când dar la final aveți grijă să amestecați des pentru că are tendința să se prindă , să nu afumați bunătate de dulceață! Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie, cu o spumieră.

Am fiert dulceața cam 3 ore și a ieșit ... ce vedeți! Știți că dulceața este gata când , puțină dulceață pusă pe o farfurie și răcită are o consistență legată, adică siropul nu curge ca apa. Când e gata se pune caldă (fierbinte) în borcane curate și bine uscate și se pun capacele. O să se capseze singure.

Au ieșit 3 borcane cu dulceață bună, bună!

Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de piersici

Dulceata de piersici

Mai intai pregatim borcanele (din alea mici de 400 de grame am folosit). Le spalam bine cu apa fierbinte

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Cornulete cu dulceata de piersici

Cornulete cu dulceata de piersici

Pentru a prepara aceste cornulete mai intai topesti untul sau margarina intr-o cratita la foc mic.

3 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iony Susu Stratulat , 05 septembrie 2013

    arata f bine.sper sa iasa si a mea.

  • Fara foto

    Dumitru Seceleanudumitru , 24 iulie 2013

    de ce nu ai legat apa see you zaharul dupa care sa adaugi piersicil.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 01 august 2011

    Mmm, ce parfumata trebuie sa fie... Felicitari pentru asa o dulceata!

    • gaby

      gaby (Chef de cuisine) , 01 august 2011

      Va multumesc pentru aprecieri!

    • Elly

      Elly (Chef de cuisine) , 01 august 2011

      Delicioasa dulceata de piersici!!!

    • crelsah18

      crelsah18 (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

      Foarte aromata; imi place*****

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

      Foarte reusita dulceata si arata exceptional -felicitari.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 iulie 2011

      Foarte buna dulceata de piersici ,imi place.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

57 voturi

Ingrediente

  • 2 kg piersici (cântărite întregi)
  • 1 kg de zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de gaby
Tort cu piersici

Tort cu piersici

Faceți blatul de tort . Separati ouale.Albusurile sa bat spuma tare cu sarea si zaharul adaugat

8 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tarta cu fructe de padure

Tarta cu fructe de padure

Untul cu zahărul le-am mixat , am pus oul sarea și făina cernută cu praful de copt. Am frământat

2 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Budinca de ciocolata cu sos de lamaie

Am pus laptele la fiert(am oprit puțin din el). Am amestecat cacaua cu amidonul,zahărul și laptele

5 voturi    4 comentarii
20 min
Budinci

Alexandrina (Chef de cuisine)

Mmm, ce parfumata trebuie sa fie... Felicitari pentru asa o dulceata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spal? c?p?unile, se acoper? cu zah?r ?i se las? peste noapte, pentru a-?i l?sa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecând

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Apple pie