Piersicile se spală și se curăță de coajă. Se taie și li se scot sâmburii apoi se taie bucăți. Eu am cântărit 2 kg dar când le-am pus în oală am mai adăugat câteva (mi se păreau puține :D) cred că am ajuns cam pe la
2,5 kg piersici (cântărite întregi) și am adăugat zahărul, 1 kg nu mai mult.
Am amestecat zahărul cu piersicile , le-am pus pe foc potrivit spre mic și le-am fiert. Aveți grijă să fie o oală încăpătoare pentru că lasă destul de mult suc. Pentru început se amestecă din când în când dar la final aveți grijă să amestecați des pentru că are tendința să se prindă , să nu afumați bunătate de dulceață! Îndepărtați spuma de câte ori este nevoie, cu o spumieră.
Am fiert dulceața cam 3 ore și a ieșit ... ce vedeți! Știți că dulceața este gata când , puțină dulceață pusă pe o farfurie și răcită are o consistență legată, adică siropul nu curge ca apa. Când e gata se pune caldă (fierbinte) în borcane curate și bine uscate și se pun capacele. O să se capseze singure.
Au ieșit 3 borcane cu dulceață bună, bună!
Poftă bună!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii